Wednesday, 4 June 2014

Lalai sesaat

tragedy yg tidak diingini berlaku sehari sblm bday zharfan ie 23 may yg lps...lps amik my zharfan and ariff and otw nak balik umah, so nak singgah kat kedai kek King's Confectionary kat Sri Gombak...jln2 kecik dlm Sri Gombak tu memang byk...so MZ drive slow jer...suddenly ada one driver kuar dari salah satu jln kecik tu dgn laju tanpa toleh kiri kanan...so MZ tekan pedal emergency break...Ariff plak berdiri kat belakang ie between 2 seat depan tu...sbb effect emergency break...Ariff terluncur ke dpn, terhantuk kat dashboard...nangis lah dia..then nampak bengkak/luka kat kening and terus jd lebam biru kat atas mata sebelah kanan :( :(

 ni lps mandi..rambut tak sikat

 ni kat klinik UIA



bwk gak pegi klinik uia utk amik ubat tahan sakit..and me sapu minyak gamat utk bagi hilang kesan bengkak dan lebam..seminggu lebih gaklah baru hilang kesan lebam dan bengkak tu :(

kdg2 bila kita drive berhati2 pun ..sgt ramai driver kat Msia ni yg drive ntah apa2...membahayakan org lain...that explains why there are so many accidents in our country..

moga2 kita semua sentiass di bwh lindunganNya..amiin

9 comments:

aIEn said...

alolo kesian nyer dia...sbb org lain x pasal2 anak kite mata lebam plak kan =(

btol tu..dkt malaysia ni teksi n bus pun sama...drive mcm org mabuk. lg2 lori hantu, drive mcm hantu jgk kan.

permatabiru said...

tu la kdg kita berhati2..org lain plak yg bw laju2..sy selalu risau bila ank sy kaisara duduk belakang..ssh nak pantau dia..

εïзmummyHazaεïз said...

Alahai kesian ariff... Get well soon

Rizziela said...

sakitnyer..teruk gak tu lebam kat mana dia tu

mOoN IzzaN said...

kita extra hati2 pun org lain yg lalai.. huhu.. sian kat anak..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mesti terkejut..

kayyana said...

kadang kadang kite dah lebih hati hati... tp org org lain yg cuai dan lalai... yg jadi mangsa adalah kite org yg hati hati ni.. ksiannye die... mesti geram kan kak..klu dpt driver tu ketuk die kt heel akak tau

Oyis said...

Alhamdulillah x teruk. harap ariff cpt baik, kesian tgk mata bengkak. MZ pon drive hati2 ye. saya kalo preggy mmg x drive, setahun x pegang stereng kereta (9 bulan mengandung + 3 bulan lps bersalin sbb sokmo beranak c-sec je so pantang lama sket) hehe

adianiez AIDA said...

klinik uia?
sekali aje pernah jejak kaki situ.
demam panas kot, tahun 1998 hi hi hi...

yes kena hati-hati.
malang x berbau :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails