Monday, 9 June 2014

Checklist barangan baby

alhamdulillah dah 28 weeks and minggu ni masuk 29 weeks pun my lil baby in tummy ni.. MZ dh start beli brgn baby secara sikit2..ie beli tiap kali kuar gi supermarket gitu...rasanya dh 80%-90% done ni..berazam tak nak beli byk sgt baju baby...tapi so far mcm dh terbeli around 8 psg kot (mcm dh terlebih2 gitu :p)

semua brg2 baby longgok kat bwh tangga..paperbag brown tu...ada brgn baby hadiah dari my students..:) :)


antara benda2 yg agak penting yg belum beli...
utk MZ--set salindah (set lps bersalin)..
utk baby--lom beli diapers and minyak angin and baby carrier..and later nak beli stroller (plan nak beli quinny zap kalau ada rezeki--tgh survey2)
set tilam kekabu plak, my mom dh belikan utk baby ;) breastpumpm nak pinjam adik i punya jer...sbb biasanya time berpantang kena pump out sbb bre*** jd bengkak

kalau google byk jer checklist baby..senang nak refer...ni MZ amik kat google




6 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

teruja nak dapat baby lepas lama tak dapat baby kan? moza mz selamat bersalin ye..

fazilzura said...

wahhhh dh banyk brg2 yew..

kite suke soping ms 30minggu ke atas.

AyuArjuna BiGoshh said...

wah setel dah... best :)

wa said...

Memang excited kalau time beli barang baby kan.....selalu over budget..huhuhu

Chekgu Azrine said...

Wahhh..terujannya

zety said...

Yeah..quinny mmg dlm list ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails