Thursday, 10 February 2011

BE baru yilek?? | elo...tak de kena mengena dgn HB hokeyyy

sana sini rata-riti (belasah jer term sendiri) dok mengeluh ie tulis dlm entry masing2 la, ckp tak dpt BE baru Nuff..and the most kelakar part me rasa nak gelak golek2, ada gak yg dok kata, they all tak de BE baru sbb tampal HB banner kat blog masing2 adess geli perut me...sbb obviously, ramai lg yg tak paham apa itu HB and apa itu Nuffnang nampaknya..

HB tu kedai jual souvenir yer--eshop ajer, bukannya ads company mcm Nuffnang, Innity, Google adsense or apa2 yg sewaktu dgnnya
so bila uolls tak dpt BE, jgn lah nak salah HB ker apa--faktanya, most blogs tak dpt BE baru thn ni--tak kisahlah join HB ke tak..even blogger otai mcm GTO yg daily UV ribu raban tu tak de new BE --tp GTO masyukk sbb advertorial dia dpt bersusun2--setiap advertorial tu paymentnya ribu raban :p blogger ikan bilis mcm me memang tak layak ler utk advertorial--sendiri mau ingat la...

so agak2nya--apa citer dgn BE nuffnang thn ni? kan nuff sibuk dok introduce CPA (Cost Per Action)tu ie iklan merah--most blogs pun dpt CPA, tak dpt or sgt susah nak dpt BE ler....

ni ler ikan CPA terbaru --kat mana2 blog pun ada--siyes me tak suka iklan ni--huh


bila org click, register, beli brg, baru blog tu dpt duit sbb tu dikira ACTION, cost tu payment a.k.a duit lah--me tak rasa ada org yg dtg blog me ni nak beli brg dari iklan merah tu..so zerolah income nuff me kalau dok mengharapkan income nuff hasil CPA ni...

one more thing..to the best of my understanding--pemberian BE adalah totally atas ehsan, discretion Nuffnang--tak kisahlah berapa UV uolls, tak kisahlah u rajin or malas BW pun, tak kisahlah berapa entry uolls buat sehari pun, bukannya jaminan u akan dpt new BE--
and latest practice, Nuff bagi new BE to those new blogs--nak bagi adil lah kot, sbb now bloggers under nuff dhn 100k lebih kan..so saper2 yg buat blog baru, cthnya blog contest, memang higher chances utk dpt new BE...tp dpt BE with low UV pun tak de makna gak--sbb income tak masyukk...both kena ada, ie BE+high UV.

note : semua benda pun ada psg surut kan..kena cari peluang setakat termampu--those yg terer churp2 ..silakan, those otai bloggers, no worries sbb income advertorial memang masyukk memanjang..those terer contest mcm ayu rafikah--go go go lumayan ribu raban hasil contest..
those blogger bilis mcm me--me suka HB sbb promo ala2 member get member campaign ajer pun...sambil2 tu, semua nuffnangers termasuk me pun masih berharap pd new BE yg tak kunjung tiba--ari ni dh 10 februari ok--jom HB! hehehhe


14 comments:

Nana said...

samala mz
income nuff skang dah slow la..
be ada 1 je
tu pon skit je income nye

b a m b a m ' s said...

ramai sgt bloggers..tuh yg nuff kena bahagi2 tuh..ehehheh

puanbee said...

haha rajin sungguh lah mz nih ! tabik bee nak BE

Lelord said...

hahaha cepat2 klik HB

Cute MuM said...

me rajin gak ChurpChurp.. tapi nak kene tunggu lagi RM80 ++ batu leh cashout.. lagi pon sejak ada Sosial Sharing nie.. jarang dapat shedule tweet.. kalo lambat sent tweet, mesti kene reject sebab dah lebih quota.. me dah banyak shedule tweet kene reject.. :(
tapi nasib baik ada Mama Zharfan ajak join HB!.. ada gak income...

kakyong said...

hehehhe.. senyum meleret jer la baca n3 ni... ;)

byk mahsyuk dah HB u... best tu..

shah-kayrul said...

seronok je baca pasal BE la HB la tapi tak paham sangat...takpe pelan2 kayuh...hehehehe

cikpuanhady said...

sama lah sis..takde be, jawabnyer no income from nuff..huhhuu..

Jom skodeng :HeartBeat.my Memang Masyukk

BIONIC WOMEN said...

at least hb MZ masyuk..hehehe..
macam me nih, nuff ngan HB sama x masyuk..kahkahakh

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

serius xpandai hal nieh,...
hehehe...

ardinihumaira said...

dni tak ado BE dah.. kalo ado pun 95sen dekat sebulan tak naik2. tatau nape. kecewa lama dah. sampai tak pk bab BE langsung. kalo akak pasan dni tak cite pasal nuff pape dah kat belog hehe

tiefazatie said...

btol2...dorg bg can kt blogger baru nie..sbb ifa pun xde dh BE nie..sob2..sbr je la..cmne gak..hhuhu

ummi sofiyyah said...

x pandai lg carik duit kat blog ni...

nur said...

Bersemangat ni..
Jemput ke:ALL IN ONE

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails