Wednesday, 23 February 2011

Gynae | mcm geng kawan2 plak ;)

me baru abis chat dgn adik me via skype, dia baru balik dari KBMC(Kota Bharu Medical Centre)--tmpt me bersalin both my boys :)

and my sis ckp, my gynae, Dr Lily kirim salam and tanya mcm2 psl me hehehe
mcm kwn2 plak --yelah, both my babies dia yg sambut kan ;)


adakah me akan bersalin kat situ lagi?? BIG question tuuuu....kita hanya merancang...kalau ikut perancangan Mr Hubby (me ikut jer), Mr Hubby kata two is enuff--me pun dh 35 this year, and he's 37, rasa mcm dh tua dh...so we just tgk both our boys membesar ajerlah ;)
and last few days, Mr Hubby buat lawak2 yg buat me geram and terasa tau..dia kata, tak payahlah me beranak lagi, sbb kesian kat me--masa meneran tu  (time deliver Ariff) me siap shouting/berteriak--bising2 mulut me gitu--me memang gitu pun time push tu, sbb nak bagi semangat utk diri sendiri and all out max  time push tu kan--me terasa tau bila Mr Hubby ckp gitu--even dia mcm buat joke ajer pun--dia bukan rasa mcm mana sakit nak beranak kan..huh..


note : memang ler me rasa nak gegirl, tp bila pikir2 balik, rasa mcm dh tak sanggup nak harungi all over again, pregnant, bersalin, berpantang, jaga baby kecik, breastfeeding.....and mr hubby selalu kata, even if we try one more pun, mesti kuar boboy gak..adess




17 comments:

Mama Mirza said...

huhu.. biasalah.. kengkadang sensitif sikit bila lawak² camtuh kuar.. hihi.. sy pon sama..

Izan Ishak said...

samalah cam kes izan ni mama. dah cukuplah 3 kali bersalin dapat 4 boy. mmg tak larat rasanya nak harungi semua tu lagi. tp kita hanya merancang kan~

nur said...

MR HUBBY MZ TU KONFIDEN JE YEK.. HEHE.. KAN ADA PETUA UNTUK DAPATKAN BABY GEGEL KAN.. CUBALA.. MANA TAU BERHASIL.. USAHA DULU...

mizayusof said...

miza takda pengalaman lagi semua tu. macam best je kan. tetiba terasa naluri keibuan disini :) padahal baru 21. hehe

MamaYatie said...

apa dlm kepala saya sama..hahaha..3 anak dah..mmg nak boy at least sorang tp rasa cam dah tak sanggup den!

Naimah SiDiK said...

dear.. mana la taw2 3rd nanti i'Allah gegurl ke... sapa taw.. heee try la.. but age pun jd masalah gaks same like my sis.. dia cakap risk umur pun bley timbul during pregnant n deliver nanti.. hummmm.......

AyuArjuna BiGoshh said...

ahaks....apa-pun keputusan di tangan kalian...nak buat voting2 ke...hehehe

Hanim said...

Dr Lili kata nk bg tips la agar dpt bby girl, ikhtiar. Try je la. Mana tau...

Iela Fazielah said...

pd org lelaki mcm kelakar kan... diaorg xtau skaitnyer ms nak keluarkan baby tu.. tp its remind me ms nak bersalin syafiqah dulu.. hampir2 nak jerit gak tp kena marah dgn nurse n doc.. dia kata xelok jerit mcm india.. sabau jelah!

Farra Dhelina said...

hahaha..klaka jugak ye hubby akk mengusik akk.. heee

Mama Zharfan said...

@mama mirza : tu la, siyes me kecik ati tau :(

@Izan Ishak : ooo dh 4 boys ker...rezeki boys tu ;)

@nur : memang ler ada petua, tp rasa mcm insticnt gitu hahah

@Miza : eh, lagi 2-3 thn sampai ler turn miza plak heheh

@Mama Yatie : kita serupa...jom nyanyi lagu headwind sama2 hehehe

@Naimah : tu la, me dh 35 this year, kalau nak preggy lg pun, thn ni kira last lah...

@Ayu : me tak leh celen u ayu--tabik spring!!

@Hanim : emmm...instinct rasa mcm akan dpt boboy lg...

@Iela Fazielah : me kena marah dgn my mom sbb jerit tau..masa 1st time bersalin me tak jerit, masa 2nd time, entah, tak leh control...

@Farra : me kecik ati tau even dia mcm buat joke2 ajer pun :(

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dugaan seorg ibu...
tapi kalau dapat gegurl mesti lengkap kan...
hehehe...

eija_sweetmama said...

hehe..mmg lepas bersalin..rasa mcm adeii..x sanggupnya nak tempuh balik semua tu..tp bila anak dh masuk 2 tahun..dh besar sikit..perasaan nak mengandung tu dtg sndiri..

Unknown said...

kakyong umur 35 tgh pregnantkan Anis... huhhuuu, kawin lambat..

anak ni rezeki... tak kesah lah lelaki @ perempuan, 2-2 pun amanah..

adik kakyong 4-4 anak lelaki... dah rezeki dia begitu... redho ajer lah.. anak lelaki pun sama hebat mcm anak perempuan kan... mcm zharfan yg rajin mbantu di dapur..

ardinihumaira said...

dni tak ado pengalaman lagi kak.. InsyaAllah tak lama lagi.. <--- ehe gatai nak kawen ;p

mama tisya said...

hubby siap ckp kalo try pn still boy..cabaran gk tu ye...hehehe...tkmo ty dh ke kot2 yg last ni dpt gegurl:)

tiefazatie said...

ala sis..xslh nk try kan...cbe la ...mana tahu rezeki..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails