Wednesday, 23 February 2011

McDonald @UK vs McDonald @Msia

me love Mc D so much..

tapi kan...
(1) McD kat UK ni, tak de outlet halal (kalau KFC or Nandos ada outlet halal)...
still, me masuk gak McD kat UK ni--weolls beli fries ajer pun, and soft drink :)

(2) sbb purchasing power kat UK ni tinggi, so harga mknn kat McD murah (dgn syarat jgn convert to RM)...me beli set Happy Meal for my kids, harga 2 pound lebih ajer satu set.

(3) staff --yg jaga part kemas2 tu, sgtlah courteous, siap amikkan baby chair utk Ariff, and tlg angkat Ariff utk duduk atas bb chair tu..

(4) BB chair nya wood material...ni picnya


(5) toys yg dpt free dlm set Happy Meal tu sgtlah hampeh/tak besh mcm toys Happy Meal kat Msia

(6) kat UK ni, sistem kemas sendiri meja lps mkn--tak mcm kat Msia :p

tu jer me nak citer hehhe

ni pic my zharfan buat aksi lucu dgn fries ;)


note : tak sbr nak mkn burger McD kat Msia heheh uolls kerap ke mkn kat McD?


17 comments:

mummy_ayu said...

beza ye Mc'd kat sana ngan kat sini..
kat sini toys mc'd sgt ebst..
Ayu selalu gak layan Mc'd nie..dalm sebulan tu ada la 2, 3 kali...

Nana said...

hahah lwak zharfan
mcm aksi mr bean

ardinihumaira said...

dni jarang makan kepsi, mekdi ngan pizza... hehe..

eima said...

betui tu my fren yg dok sana pun ckp cam tu gak .... tp aku mmg kemas sendrik kat .. angkat tray pi tuang kat tong sampah pastu letak tray atas tong sampah tuh ... hehehe

sbb kat alamanda ni ramai sgt org yg dok tgu nk table ...

Fadzillah Kamarudin said...

tiap kali gaji...
mkn kat mcd...
lagi puas dari makan kat restoran...
=)

Ina Hashim said...

akak pun suker mkn burger McD...dulu suke ngan Prosperity burger..tapi ntah nape makin lama makin x menyengat rasanya

cikpia said...

baru jer layan mcd semalam.... yummy!!

Qaseh chenta said...

slalu mkn macchiken jer..pastu ayam die sedap ,hehehe...
note:burger tepi jln lagi sdp kot...
murah pun murah...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jarang la makan mcD akak...
hehehe...

Dawa said...

dulu time tour spain, klu dh xjumpa sgt kedai halal, ke mcd jela beli fillet o fish. huhu

Miza Yusof said...

miza suka prosperity burger dengan mcchicken. hehehe :)

nur said...

kalau mcD suke burger.. kalau ayam .. kfc ler..
JEMPUT KE: ALL IN ONE

azura samsuddin said...

jrg makan McD tp suke gak beli happy meal utk aina sbb dpt toys n skrg ni tgh promosi tumbler(disneynye cartoon) 4 kaler, baru dpt kumpul 2 kaler ;)

Farra Dhelina said...

sukaaa..lagi2 pros begeeee..uwaaaaa tp kan ade season..gonna misss..

EiJa ZaQuaN said...

eija ni mmg suka mkn fastfood..so selalu jgk la makan mcd ni..

mama tisya said...

hah aritu pn time kt uk bli fries je...kalo kt msia slalu gk..nk2 si tisya suka main2 kt mcd tu bkn nk mkn sgt

tiefazatie said...

wah..ifa suka mkn mcd gak!hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails