Thursday, 13 June 2013

Cabaran cuti2 Sydney 2nd day | Blue Mountain & Scenic World


awas entry ni mengandungi byk gambar


kita hanya merancang..perancangan time holiday mestilah nak happy2...tapi ditakdirkan my zharfan demam panas, demam teruk pada mlm pertama kami stay kat sydney. me memang bwk ubat sirap pcm tu...tp sbb demam kuat so bertahan ajer dgn ubat tu...dh terpikir nak bwk gi klinik jugak kalau nampak demam semakin teruk..wpun agak risau dgn kos klinik kat sana..tp kesihatan kan sgt penting...duit boleh dicari

so pagi hari kedua kami kat sydney....mr hubby dh serba salah sama ada patut kami pegi ikut tour ie naik bas bersama2 tourists lain or not memandangkan zharfan nampak sgt tak bermaya...last2 buat decision nak ikut gak tour tu..hampir2 kami tertinggal bas sbb buat decision last minute...kami turun kat lobby hotel 7.10 am, waktu berkumpul 7.15 am...driver dh siap tunggu katanya kami lewat...memang kat sana sgt punctual in fact lagi awal dari timing yg sebenar...naik bas kecik, pegi tempat berkumpul, naik bas besar plak under AAT agency...masa nak tukar bas, zharfan muntah..nasib baik muntah kat luar bas...mood kami semua memang sgt down lah sbb risaukan zharfan...

then naik bas...perjalanan ke blue mountain dlm 2 jam jugak...satu lg cabaran ialah...hujan lebat time ni...so memang dh dijangka tak dpt nak tgk blue mountain sbb kabus sgt tebal and cuaca super sejuk esp lat area blue mountain..atas bukit kan..

so kami sampai kat aborigine centre ie di sebelah spot/lokasi utk tgk and bergambar berlatarbelakangkan blue mountain...tak dpt nak bergambar outdoor pun sbb hujan yg agak lebat time ni...


then kami tgk dance show org2 asli autsralia...lebih kurang org2 sabah sarawak kat msia gitu




kami bergambar indoor...dlm aborigine centre...ada byk jual souvenir kat sini

ni dlm kedai kat dlm aborigine centre..byk brg brand koala...cute!!

brg brand kangaroo gak...

snap dari dlm bas...tu lokasi utk tgk blue mountain tapi tak nampak apa pun sbb kabus tebal and hujan lebat..

so agent bwk kami ke destinasi seterusnya ie Scenic World...dekat2 dgn blue mountain gak ni...

ok, dh sampai

kat scenic world ni ialah tempat naik keta kabel...ticket kena beli sendiri...hujan and kabus...so kami buat decision tak naik pun kabel car tambahan pula zharfan memang sgt tak sihat..moyok and lemah..

so kami ronda2 dlm souvenir shop kat dlm scenic world...siyes sgt besar and bykkkk brg2 cute!!



FM yg cute!!

ada byk soft toys!! tu zharfan moyok sbb tak sihat tu

layankan ajerlah MZ nak posing pakai snow hat


ariff 'galak' ke sana ke mari :p


tak beli pun yg ni sbb terlalu common souvenir mcm ni..MZ beli gak beberapa ketul FM yg comel kat sini..tapi harga double lah kalau compared dgn yg dijual di Paddy Market...tp kat sini high quality

bergambar bertiga...ariff tak nak posing

kami dh nak naik bas..dh penat ronda2

kabus tebal tu

ada byk patung2 bogel/nude kat scenic world

kabus kat belakang tu..

posing dgn signage

sistem kabel car yg zmn dahulu kala...display jer tu

so kami naik bas nak pegi lunch plak...next entry....

7 comments:

Maria Menado~ said...

wah macam pergi CH pulak kabus2.. tapi sana mesti lagi sejuk dari CH kan. hehehe...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

best tue je blh ckp kiki

Ezna said...

Tmp menarik. Sayang Pulak berkabus yer....

Chekgu Azrine said...

kesian zarfan..huhu..memang kalau anak demam terus bantut mood holiday

Nana said...

Tu la yg risau klw g oliday anak xsihat kan
Nyaman je rasa tgk kabus tebal

Hanim said...

Cian pan. Nasib baik demam x melarat.

Wan Amira said...

memang muke Zharfan sangat tak larat, tapi salute dia sebab dia gagah jugak berjalan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails