Friday, 7 June 2013

Cuti2 Sydney | Our Hotel and ronda2 Sydney 1st day

awas : entry ni ada sgt byk pics

 
drebar airport coach transfer terus bawak kami pegi hotel...it's around 20 -30 min ajer utk sampai ke hotel...
check-in cepat ajer, nasib baik ada bilik yg dh ready sbb kami request early check in (lebih kurang 11 am waktu OZ)..kat sana jam/waktu cepat 2 jam dari msia ie kalau kat msia pulul 8 pagi, kat sana dh 10 pagi

bukak pintu bilik, nampak tv LCD besar....ada welcome message nama hubby ;)


ada dua katil double yg super empuk!!

bilik sgt selesa and agak spacious..rate around AUD 303 pernite (kalau convert RM jd RM900 lebih per nite ni)...kami stay kat sini for  3 nites

and ada adapter gak...adapter yg me bwk dari msia tak dpt diguna hampeh sungguh, nasib baik dh provide siap2 dlm bilik hotel....and ada iron board, iron, selipar, bath robe, paper bag yg cantik, etc etc

ni bathroom set yg sgt natural baunya (bau limau nipis/lime)

ni salah satu entrance hotel



bilik kami kat tingat 18 ie room 1814..ni pemandangan dari bilik kami



betul2 mengadap museum of sydney

lps setel check in and letak brg dlm bilik, kami terus kuar jln2 utk ronda2!!!

posing kay...time ni sgtlah windy ie berangin yg agak kuat bukan sepoi2 bahasa dah

my 3 heroes...zharfan sgt excited

papa tolak stroller....me beli stroller brand maclaren just before dtg sydney..beli 2nd hand ajer kat mudah.my

1st june ni 1st day winter calendar...byk daun2 kering sbb baru abis autumn kan

tu nama jalan yg mana terletaknya hotel kami

mommy and son

mr hubby sporting snap2 pic wife

ada byk bas hop on hop off...masa kat london weolls dh naik bas gini..now dtg sydney tak sempat naik sbb kami ikut agent naik coach

ni bangunan hotel dari sisi

ada taman yg cantik luas opposite our hotel..ada byk pokok2 besar yg cantik bentuknya

tu nampak tak...opera house...kira2 500m ajer dari hotel kami...time ni me dh excited bebenor sbb nak posing kat opera house tu!!!
bersambung.....


6 comments:

mummymer said...

brand maclaren, brand favorite i, still lagi ok walaupun Emir dah tak boleh duduk dah..

memang nampak semua satu family happy sangat.. kalau i pun boleh tergedik2 suke

AyuArjuna BiGoshh said...

sukerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr klu i lagik menggedik gambar kat situ

mama tisya said...

nasibaik ada adpter kt hotel disediakan..aritu p korea pn bw gk dr msia tp tkleh guna..nasibaik adik ipar ada bw...best cz otel dkt je ke opera house tu

Chekgu Azrine said...

Untung mz..ke sydney plak...

ADEEYA said...

cantik bilik dia :)

SyamilaMohd said...

salam suzie...

dah lama sgt rasanya tk singgah sini...nape rumah maya ni dah jadi kelam kabut sket...apapun header tetap cantik... ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails