Thursday, 13 June 2013

Macam pembawaan budak

oh yeah..MZ tak preggy pun...apa kes la feeling2 mcm pembawaan budak plak :p
since MZ tak de gegirl...kalau beli byk2 bling2 pun bukan boleh buat pusaka ker apa kan...so beli2  sbb nak pakai utk diri sendiri ajer...bila bosan nanti, pegi kedai, jual ajer, convert jd cash..

ok, rasanya dh cukup MZ beli bling2 utk bln ni...kalau rasa nak beli lagi, kena tunggu dpt claim yg ngajar kat UKM tu plak lah...buat saving sikit, beli bling2 sikit...

ni 2nd time MZ beli bling2 online...this time MZ beli kat FB Lee Wah GoldSilver... antara kedai emas yg jual emas bwh market value...and byk design yg cantik2!! servise pun sgt pantas..MZ byr waktu pg Selasa), tghari dia dh poslaju, esoknya (ie semlm a.k.a Rabu) terus sampai kat tgn MZ


MZ memang pantang.... tak leh tgk apa2 yg heart shaped...termasuklah gold pendant ni... sgt lah hepi bila terima pendant ni semlm...memang masa tgk kat FB pun dh terjatuh chenta :) loket ni ringan jer ni..less than 3 gm..harga pun less than RM400 :) tu jer yg termampu :) and tak berani beli online kalau harga above RM1k..better pegi kedai terus..so MZ pakai loket ni dgn rantai yg mak MZ bagi...masa kecik2 lagi MZ dh ada rantai...semua anak perempuan mak beli rantai sorang satu...kiranya bila pakai rantai tu..selalu ingat kat mak---...rindunya kat my mom... :( dh lama me tak kelik kelate..

pendant white gold brand habib yg MZ menang dari contest al-aisah tu..size cinonet...rasa nak try gi tanya harga berapa kalau jual balik kat habib..actual price RM1200..rasanya maunya susut nilai 70% or even more sbb white gold kan...MZ tak suka white gold...suka 916 yellow gold ajer..

sekian citer bling2

4 comments:

Nys Anis said...

knpa xsuka white gold? heee

Ezna said...

Me suka heart Shape jugak. ;)

Maria Menado~ said...

saya tak suka jugak white gold sbb xde nilai. beli yellow gold ni mcm pelaburan masa depan. sebab harga dia tak pernah turun atau jatuh sgt kan dan kalau naik, melambung pulak.. hehe...

tapi saya tak ada brg kemas pon... sobs. tggu kawenla.. nak emas kawen. ngeee~

Nana said...

xpenah ada pengalaman bli emas online
saya pon xsuke white gold hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails