Friday, 7 June 2013

@Sydney Opera House & Circular Quay

awas entry ini ada byk pics

our 1st day ni free & easy so kami kena explore Sydney on our own..kami jalan kaki dari hotel ke opera house..dekat jer around 500 meters...sbb mode excited so memang byk snap2 pics ni

so acara wajib ialah posing2!!! tapi tak dpt guna tripod sbb angin sgt kuat...so tak byk pic ber4 pun...



ni kira mcm dataran dpn opera house..cuaca cerah tapi sejuk berangin


trade merak sydney ie the famous opera house


ariff tak nak posing2 sekrg sejak dh masuk umur 4 thn ni..zharfan jer yg sporting
 opposite opera house nampak the famous harbour bridge


feeling2 romantika de amore--zharfan yg snap pic ni

MZ @opera house

4 of us



ada monumen

hubby suruh me snap pic sbb ada perkataan MALAYA

ok, kami meneruskan perjalanan ie jalan kaki menuju circular quay (tempat ferry)

ada byk ferry...so kami nak naik jap lg

pic berdua..kenangan utk hari tua

ada sgt byk burung camar/seagull yg jinak2 camar 



lepak jap...menikmati suasana sejuk

cubaan mengejar camar

layan ajerlah ...bukan selalu dpt kejar2 burung camar ni

tu ada tempat minum air/isi air


sorry yer..ada lagi pic berdua rupanya...

 kami dh sampai tempat ferry ni

ada byk wharf kat sini, berdasarkan destinasi ferry..so nak kena beli tiket lah sbb me nak naik ferry...wajib naik ferry bila datang sydney ;)


ada street performance by aborigines

hasil2 kraft

boomerang..me tak beli pun..tgk2 and snap2 ajer :p

bersambung lagi...ie psl naik ferry...nak gi mana naik ferry yer....tunggu....

8 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

nice view :)

alololo posing romantika d amor gitew

Fyna Ahmad said...

bestnya jalan-jalan kat luar negara ^_^

mama tisya said...

couple sehangat asmara ni...cz pelakon citer tu shooting kt sdyney...oh ariff tkmo posing

fazilzura said...

fuhh .. mmg bnyk gmbo..

adehh tingin nye nak pi .. mahei x ?
nk ke vietnm pun trcungap2

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh bestnyer :)

Chekgu Azrine said...

Comel MZ kejar camar...

Nur-nba said...

Takpe kak.. tepek je gambar. Seronoknya... so romantic.. :)

ADEEYA said...

sERONOK NYEEE...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails