Wednesday, 19 June 2013

hari ketiga cuti2 Sydney | City Sight-Seeing part #1


selain melawat wildlife park pada hari kedua, city sight pada hari ketiga juga siyes sgt besh!!

sgt byk tempat yg kami lawati and our tour guide nama Mr Henry tu sgtlah knowledgeable...mcm2 dia citer psl sydney selain info tempat2 yg kami lawati...terasa mcm menonton national geographic gitu hehhe

me citer sambil tepek pics yer

ni pakej yg weolls amik under the travel agent...all sponsored by Tohtonku (contest organizer)so me tak kuar duit pun syukur alhamdulillah rezeki dariNya utk me sekeluarga...

kami beratur nak naik bas ni...ada byk bas so kena tgk signage tu..berdsrkan destinasi lawatan

 Sydney waktu pagi..around 9 am ni

pemandangan biasa di Sydney...

 driver coach (bus) berhenti jap kat sini utk semua tourists turun and snap2 pics...tp pencahayaan tak berapa sesuai
 gelap jer pics kami ni sbb cahaya kat belakang sgt terang...


 pic berdua wajib ada...

 cubaan memegang sydney opera house  oleh zharfan--syukur zharfan dh sihat masa hari ketiga kami kat sydney

harbour bridge dari jarak dekat

posing dgn harbour bride as background


 the famous sydney opera house...

snap2 dari dlm bas

taman tema yg kami tak sempat nak singgah...hanya tgk dari dlm bas


 antara rumah2 kat bandar sydney...besar, cantik, mahal kata Mr henry



teringat kat langkawi....byk yacht and boat kat sydney


klik dari dlm bas

besar2 nya umah..



yayyyy kami dh selamat sampai kat destinasi pertama ni...

kenapa nama tempat ni Arabanoo

wajib posing dgn signage

ariff sgt happy...time ni suhu sejuk and berangin..may be dlm 10 C

one happy family

 breathtaking scenery dari lookout point ni



 4 of us

my fav pic of our family...me jdkan desktop wallpaper

pic berdua ...mesti...sbg kenangan



posing jgn tak posing

ok, kami naik bas dan bergerak ke destinasi seterusnya...
lagi umah2 kat sydney...cantik...berkenan la plak...

our next destination...ke mana agaknya...

6 comments:

mama tisya said...

cantik viewnya..gmbr berempat guna tripod or org tlg amikkn?

εïзmummyHazaεïз said...

Romantik2... heheheh

Chekgu Azrine said...

Seyes..cantik sgt mz..bilala nk sampai sydney ni..huhu

Ibu Emir said...

setiap kali u pos pasal australia trip ni ade satu lain macam dalam i.. suke!! seriously..

p/s entah2 rezeki nak ke australia kot --- *berangan

Sweetmama said...

srnoknye..cantik2 pic, wajiblah amik gambar 1 family..

Mama Zharfan said...

@mama tisya : org tlg amikkan ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails