Monday, 17 June 2013

The 'BESTest' part of cuti2 Sydney | Koalas & Kangaroos @Featherdale Wildlife Park

awas entry ni ada byk pics


ni sambungan lps kami lunch kat kampung kecik lg comel ie Leura ..naik bas menuju ke Featherdale Wildlife Park...perjalanan dlm 2 jam lebih gak..alhamdulillah time ni hujan dh stop...masa kat blue mountain memang hujan lah...

me tepek pics sambil citer2 lah yer..

yayyy dh sampai...


the only pic kami ber4..ni kat pintu masuk wildlife park ni...mcm biasa ariff tak nak bergambar...dia tutup muka sambil duduk dlm stroller tu

harga tiket...alhamdulillah dh termasuk dlm pakej travel agent so kami tak pyh bayar pun dari duit poket kami sendiri..save cost ;)

 ni MZ teruja sbb the 1st kangaroo yg MZ jumpa bila masuk dlm wildlife park ni




koala yg comel!!

siyes mcm teddy bear tapi versi hidup punya!!

semua kangaroo kat sini sgt jinak sbb dh biasa dgn org dtg melawat2 park  ni

lembab and lecak sbb baru lps ujan

jom posing dgn koala



memang ada tempat khas utk posing2 and sentuh tapi tak boleh dukung or peluk sbb undang2 lrgn peluk koala kat NSW (Sydeny)...kalau kat Queensland boleh posing sambil peluk koala

zharfan masih moyok sbb tak sihat..ariff tak minat..dok dlm stroller ajer

sgt unik mknn kangaroo ni...boleh beli kat dlm peti ni...kon ice cream yg diisi dgn rumput/daun kisar




papa & zharfan



ada penguin show...cute sgt all the penguins!!!


ada wombat...byk binatang kat wildlife park ni tp MZ minat koala & kangaroo ajer hehehhe







ada tempat basuh tgn lps main2 or sentuh2 kangaroo ni

posing dgn signage
 ada byk burung gak

singgah souvenir shop--MZ beli FM beberapa ketul and some other souvenirs

ok, dh setel bergembira di sini..ni last pic sblm kami naik bas utk balik..time ni dh pukul 5 lebih dh dekat pukul 6 so agak gelap dh sbb maghrib pukul 5 kat sydney
siyes MZ sgt happy dpt main2 dgn koala & kangaroo secara live...ni 1st time lah and 1st experience yg sgt besh and unforgettable...


kami nak balik hotel...dh penat dh...abis dh citer 2nd day kat sydney...next entry citer 3rd day kat sydney plak...

9 comments:

Nana said...

Ala comei nye koala bear rasa nak peluk je

Fyna Ahmad said...

bestnya. geram dengan koala tue. ^_^

Ezna said...

Koala tu mcm baby koala Je......

mama_umar_maryam said...

kann..mase kitorg pegi dulu pon dh xblh pelok koala tuu..sukenye tgk kangaroos !!

anak Wan Salleh said...

betul.. pengalaman yang tak dapat dilupakan.. koala tu comel!!

εïзmummyHazaεïз said...

comel jek.. bestnye mz dapat peluang ke sana. pegang2 koala kanggaroo bagai :)

mama tisya said...

best dpt tgk kangaroo n koala dr dekat

Affieza said...

Syoknya posing2 ngn kangaroo..

AyuArjuna BiGoshh said...

alololo comeynya koala

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails