Thursday, 20 June 2013

Sydney City Sight-Seeing Part #2 | Manly Beach & Our Lunch


ni sambungan citer hari ketiga kami kat Sydney...so dari Arabanoo Lookout...our next destination is Manly Beach...
Aussie memang terkenal dgn pantai2 yg cantik and perfect utk surfing..

beza pantai kat Sydney dgn kat Msia..sbb kami dtg ni early winter...angin kat pantai sgt sejuk!! wpun ada matahari, tapi angin tu sejuk menyucuk ke tulang2 itam...

kami tahan sejuk and posing2 gaklah...

ni snap dari dlm bas...nampak ombak besar

ok...kami dh sampai kat pantai...posing bertiga

mommy & son--nampak tak ada burung camar/seagull tu...

Manly Beach..

wpun sejuk tp ada jer org tgh surfing--bukan surfing tenet tapi the real surfing guna board tu

sgt byk burung camar kat pantai ni...

jinak2 camar gitu

wajib posing dgn signage

bangunan2 (kedai) sepanjang pantai

posing berdua ajer..ariff tak nak bergambar

kami terjumpa kedai kebab...sgtlah syukur and lega sbb time ni dh lunch hour pun...me tak nampak tanda halal,so me tanya si penjual kat dlm kedai ni, halal ker...haaa dia tunjuk sijil halal yg dia simpan bawah counter..siap laminate lagi hehheh

excited tunggu mknn.kami order kebab and pizza

ok..jom mkn!!!

adegan suap menyuap heheh zharfan yg snap ;)

tulah kedai kebab halal kat Manly Beach

burung camar tu tunggu kami mkn ie nak mintak mknn ler tu...
 camar putih..

ada byk kedai jual surfing board gak

ok...dh setel posing2 ronda2 kat pantai and mkn kebab for lunch, kami naik bas menuju destinasi seterusnya....Darling Harbour!!!!!!!!!!

 

5 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

syoknyeee

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhhhh dapat merasa sejuknya cuaca kat situ..keh keh...

εïзmummyHazaεïз said...

Bestnye kan...

Chekgu Azrine said...

Wahhh..cantik sgt!

Sweetmama said...

beshnye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails