Wednesday, 12 June 2013

Shopping @Paddy's Market Sydney

ini adalah entry terakhir utk hari pertama cuti2 Sydney...

lps siap lunch kat Nandos Sydney, kaki semuanya dh penat..so kami gamble tahan teksi and naik teksi pegi Paddy's Market...distance tak jauh sgt pun..kalau jln kaki dlm 30 minit tapi dah tak larat nak jalan..

nasib baiklah tambang teksi kira affordable ie AUD 11.20  (lebih kurang RM 33+) --teksi semua guna meter.

MZ beria2 nak dtg Paddy's Market ni sbb tempat ni tak bukak everyday...and esok lusa MZ dh kena ikut tour dh tak sempat nak dtg dah..so gigih naik teksi dtg Paddy's ni...tempat ni sgt famous utk beli mcm2 souvenir...mcm bazar jer tempat ni...semua peniaga cina and brg2 of course made in China..


teringat plak kat Ben Thanh market kat Vietnam...lebih kurang sama jer...

snap2 dlm Paddy's market..




byk jer 7-11 kat sydney...mr hubby beli mineral water kat sini..harga mineral water AUD2 (kalau convert RM6.20)




hasil rembatan MZ--MZ beli fridge magnet and t-shirt utk my nephews, nieces and my zharfan & ariff ajer..




abis citer 1st day @Sydney...
next entry...2nd day @Sydney plak..

6 comments:

Aishah Megahasz said...

Suzi, susah tak cari makanan halal dekat sana. Aishah pergi Bali pun teragak-agak nak makan.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bestnye.. kalau g overc dgn family best sangat compare pg sbb keja..hihi

nor_farihan said...

salam perkenalan sis...wah bestnya g jenjalan..
sis,jemput lah ke blog saya eh..

http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/

Chekgu Azrine said...

nampak menarik sangat..

Eyriqazz said...

Huhuhuhu...bestnya...bila la agaknya dapat pi australia ni?

mama_umar_maryam said...

terubt sket rindu kt sydney..paddy's market ni mmg femes..nk cari fm murah pon kt sini..mase tu lah back in 2005 hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails