Monday, 10 June 2013

@Darling Harbour & lunch at Nandos Sydney

naik ferry tu..kami turun kat Darling Harbour Terminal..

tempat ni antara must-go-tourist attractions...sbb kat Darling Harvour ada indoor wildlife zoo, madame tussaud and aquarium sealife..


snap2 sekitar Darling Harbour




my 2 heroes

kenangan di hari tua



mr hubby sebenarnya nak cari tempat mkn..dia dh google2 and katanya ada Nandos halal somewhere nearby


jenuh gak kami menapak and tanya2 kat org...sydney people yg kami jumpa semuanya helpful..ada one guy mat salleh siap tlg angkat stroller (ariff tido dlm stroller) naik tangga yg tinggi sbb nak cross jalan..

teringat plak suasana kat Notts bila tgk bangunan2 klasik kat Sydney ni..


finally...missi berjaya..memang excited lah sbb rasa mcm dh nak sesat time menapak cari nandos ni :p
syukur kami jumpa gak Nandos ni :)--ada tanda halal kat wall signage kat menu mknn kat kaunter


tgh tunggu mknn sampai


kat nandos sydney ni..pilihan minuman hanyalah soft drink (coke etc)..me tanya ice lemon tea ada tak (in english lah)...then dia pun bagi lemon yg ni hehhehe oklah tu...:p

yayy mknn kami dh sampai!!! serving besar ni...total harga AUD 44..kalau nak convert RM sila darab 3.1...weolls siap tapau sbb tak abis...so kiranya dinner pun mkn nandos ajer mlmnya :p save cost gaklah :p
rasa nandos ni oklah, tapi tak sesedap nandos kat msia..nasi (spicy rice tu) agak besar2 butirnya and sedikit keras nasinya...ayamnya, weolls amik mild peri2 tapi tak de rasa pedas langsung ..sbb dh lapar kami mkn dgn jayanya gak ;)

lampu yg unik kat dlm nandos ni



next entry....kami pegi paddy market....

4 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

bestnyer jenjalan MZ sefamily...
Mcm suasana kat Msia la yek~ Nando's

Nana said...

kali ngan 3 adui mmg kena ada banyak duit nak g sini kan
g spore kali 2.5 pon dh rasa mahal hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hsbd kita mmg spesis susah nak senyum ke ek? kiki

Wan Amira said...

makan besar ni .. hehe.. tapi ayam dia portion besar2 nengok nyer

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails