Tuesday, 9 September 2014

Ceritera shawl dan tudungss

terasa nak tambah koleksi tudung, esp utk match dgn baju2 yg sedia ada dan bj2 baru esp dress2 yg baru dibeli...so gigih surfing FB/google gitu (maklumlah asih dlm pantang kan)...so ni antara koleksi tudung terbaru MZ..yg penting MZ kena pakai apa2 tudung yg ada awning tp bkn tudung lycra/syria, MZ suka chiffon ajer...even shawl pun MZ pakai dgn inner yg ada awning..

jom skodeng tudung2 MZ yg baru dibeli..semuanya beli online ajer


(1) shawl chiffon yg dijahit dgn awning..MZ memang aim beria2 cari kaler peach ni...tudung ni MZ beli kat FB Butik Princess Zeatty Scarf..



(2) and terasa nak tambah koleksi tudung Fareeda Ori plak..MZ lom ada fnj design mariya ni (now ada sgt byk design2 baru under fnj ni..tak terbeli lah sbb harga ehem ehem RM200+ on average)..
sengaja amik kombinasi kaler pink dan hijau turqoise sbb MZ ada dress/kurung moden kaler ni...MZ beli dgn seller online kat FB fareeda..


(3) and MZ beli 2 helai shawl yg sgt cantik design manik2nya ...beli kat FB HijabZone7..
time MZ beli tu ada sale so dpt discount sikit..


MZ beli kaler pink..design nama DENA

dan beli kaler yg ni ie kaler salmon, design nama AISY...

(4) last sekali MZ beli tudung inspired fnj ie ala2 Fareeda, tp kualiti hampir2 sama dgn fnj (harga pun dekat2 RM100 gak sehelai)..MZ beli kat FB Miasara Outlet

MZ beli design floral yg ada elemen hijau sbb nak match dgn kurung moden yg kaler hijau..

 the cute part, Miasara Outelt pos tudung awning floral tu dlm bekas yg ada design corak floral gak..siyes cun! i like!!

tu jer citer tudung MZ :p
tudung2 chiffon 3 layer yg MZ rasa dh bosan pakai/yg jarang2 pakai wpun sgt baru lg...ari tu sblm balik kg cuti berpantang..MZ dh bagi kat cleaners kat office..moga2 akak cleaner tu happy ;) suka tgk org happy, appreciate apa yg kita bg..and kita pun kenalah bg benda2 yg masih elok yg kita suka/syg ;)

9 comments:

mama tisya said...

wah byk bli online...cantik yg manik tepi tu tp kita tkleh la bli online sbb nk tgk material tu camne

Eyriqazz GTO said...

Cantik model..Ehhh,cantik tudung...

LYAfrina said...

semua cantik2..
lya suka shawl..
shawl manik sebijik cam dena tu lya beli dlm rm35 je.. on9 jugak..kat dia mmg mrh drp tmpat lain

AyuArjuna BiGoshh said...

banyaknya u shopping ..errrr

Aliyyah Aziz said...

Setuju dengan Eyriqazz GTO, model cantik. Agaknya kalau saya yang pakai tudung tu, adakah akan secantik itew?

Ezna said...

Wow banyaknya shopping

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

amboi shoping.. bapelah habis tue kiki

Mama Zharfan said...

@mama tisya : i beli online sbb tgh berpantang tak leh kuar jln2 cari tudung hehhe

@Eyriqazz : model2 tudung semua cun2!!

@ayu : byk ker hehhe hobi dlm pantang..sedar2 licin purse

@aliyyah : cantik jer..yg penting be confident with ourselves

@ezna : errr byk ker..i tambah koleksi sbb nak pakai gilir2 time ngajar

@ila : rabak gak ni alahai

Nurul Syuhaida Mustafa said...

Berkenan la pulak dengan tudung dari Miasara outlet tu..macam cantik terletak jer. lepas ni nak skodeng pulak fb diorang ni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails