Tuesday, 2 September 2014

Daun kapal terbang, krim, serum | gigih mencuba

masa sesi bertungku berurut dan berbengkung ie 10 hari ajer sesinya, tukang urut yg urut MZ tu (nama Kak Na) guna kaedah tradisional utk bahan barut tu ie daun kapal terbang diblender dan dicampur dgn kapur dan ragi..khasiatnya utk mengecutkan peranakan/rahim..bila dh diblender daun tu nampak mcm daun inai yg kita pakai kat jari tu..bau pun mcm daun2 inai/daun biasa jer tp tak delah bagi effect kaler merah mcm daun inai plak..

nilah rupa daun kapal terbang..tumbuhan liar jer ni..pic MZ amik kat FB kwn MZ..sblm2 ni, MZ tak tahu pun nama daun ni ialah daun kapal terbang :p

then lps dh tak berurut dan bertungku, MZ pakai bengkung moden (strap/zap on) tu..
MZ guna krim ajer (sbb mcm leceh +malas laa nak tepek daun2 tu)..jadinya tak tahu nak pakai krim apa..so MZ beli krim ni dari kwn FB..sebenarnya kat umah kat KL, MZ ada nivea silohoutte (mcm slimming cream gaklah ie utk selulit) tp lupa nak bwk balik kg la plak..tu kena beli krim NR kat mcm pic kat bwh ni

ni krim herbanika barut NR (Nona Roguy)..dh 2/3 MZ guna ni..tp lom habis..krim ni agak oily tp pekat (mcm ubat gigi)..kaler hijau krimnya..bau herba

and then lps dh bosan pakai krim NR tu (mcm tak de lah effect yg obvious pun :p)..
then sbb rajin layan FB (group jual2 mcm2 brg)..MZ nampak ada org jual kat FB psl serum L'Arome..so mcm teringin nak try..
so MZ pun belilah satu botol (kecik jer botolnya..30 ml ajer)..baru jer few days try guna serum ni...moga2 berkesan lah..kalau baca testimoni (google jer)..impressive gaklah hasilnya..tgk nanti ada positive effect tak utk MZ..

3 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

mmg kena rajin pakai...i pun dah byk missed pakai hehehe

fazilzura said...

1st time tau psl daun kapal trbang tu

Liza Yati said...

Daun kapal terbang tu Liza guna masa kec8k2 dulu. Bila jatuh n luka, liza just renyuk2 dua sampai hancur dgn air liur n tampal dkt luka. Cepat je darah berhenti.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails