Thursday, 18 September 2014

Kos Implanon

MZ dh selamat pakai implanon pada hari ahad lps ie sblm balik KL..max duration is 3 years..pakai kat lengan kiri..prosedurnya cepat ajer ie less than 5 min pun..tak sakit sbb Dr Lily cucuk bius sikit..

kosnya kat KBMC ialah RM631..kalau pro rate utk 3 thn kiranya tak mahal sgt pun
MZ ada terbaca kat forum, katanya kos implanon kat LPPKN (gomen) pun dh naik ie dari RM250 kepada RM500 kalau tak silap..






note : berikhtiar for family planning, tak de yg 100% berkesan pun sebenarnya..segalanya adalah ketentuan qada qadarNya

8 comments:

msredcheesecake said...

Inplan ni berapa percent success rate? Mahal jugak

Tihara said...

yang saya pula masih berharap agar dikurniakan cahayamata secepat mungkin, doakan saya..moga mudah urusan kita :)

Jueliza Jamani said...

hehehe takutnya nak buat implan ni.. last2 planning sndiri ajer..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila tak pakai.. dari dulu.. tapi lepas khairy rasa mcmmmmm kena pakai..

Mama Zharfan said...

@msredcheesecake : 99% success

@tihara : i pray for u..amiin

@jueliza : tak sakit pun :) and kejap jer siap

@ila mama amana : ila muda lg ..boleh tambah beberapa org lagi hehehe

Ummi Hanifah Abd Halim said...

ada apa2 kesan sampingan tak?
masih mencari2 apakah yang sesuai utk dipakai sebagai protection..

nooreen said...

last jun I baru tukar implanon baru kt lppkn jln raja laut after 3 years. masa tu kos still rm320+rm100 (utk kos buang yg lama psg yg baru).agak terkejut jugak bila u bgtau kos dah naik rm500

εïзmummyHazaεïз said...

Nak buat tapi xterbuat2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails