Friday, 5 September 2014

Ingatkan dah sihat

ari ni MZ dh #33 hari berpantang..
alkisahnya, dua hari lps, MZ bwk razeen utk pegi cucuk imunisasi yg sebulan punya..cucuk kat KBMC, MZ pegi dgn my mom and my uncle tlg drive...

razeen dh 4.1 kg dah ie masa 31 hari tu usianya..settle cucuk (bil RM39 ajer) sbb cucuk dgn MO jer, paedtrician (dr Rujhan) masuk lewat, lgpun me tak buat appointment pun, just walk-in jer.



then otw balik, my uncle nak beli groceries, singgah kat mydin kubang kerian..MZ tunggu kat bangku kat dpn counter2 mydin tu, sambil riba rezaeen...then rasa mcm sakit pinggang...sbb memang riba dan pangku razeen dlm keta, kat hosp dan kat atas bangku tu...tak pernah pun MZ sakit pinggang sblm2 ni..so effect lps bersalin kot...I really thought i dh sihat...emm rupanya lom sihat betul2 lah nmpknya..

now pun tak leh duduk lama2..jd sakit kat pinggang/belakang...padahal dh berurut bertungku pun selama 10 hari ari tu..

may be sbb bersalin di usia 38, badan dh tak mcm bersalin time anak sulung..time tu masih 20s...
moga2 MZ akan back to normal, fit and healthy soon..dh nak abis pantang pun lg 11 hari..dh nak balik KL dh pun..and akan back to routine ie driving everywhere esp kena antar zharfan dan ariff pegi sek masing2..

pic razeen semlm ie @#32 day..dh montel sbb dh 4.1 kg ni


salam jumaat al-mubarak

9 comments:

Nad MamaZN said...

ensem! mcm muka abg long :)

take care kak!

mama tisya said...

kejap je rs bila dh nk abis pantang..tklama dh nk blk kl..sure abg2 nye rindu kt adiknye ni

yanty manis said...

Comel

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

suzz.. kita je rasa kita sihat sedangkan belum lagi... bersalin umur 30an tak macam muda2 dulu.. ila bersalin khairy(umur 33) pun rasa penat sangat... ke masa amana (umur masa tue 27) pun sama gak? haha

Mama Zharfan said...

@nad mamaZn : tq dear :)

@Mama tisya : betul tu..rasa mcm kejap plak

@yanty manis : ;) tq ;)

@mama amana : agree ;)

aimi said...

Comelnya razeen, cm abg zharfan pun ada ckit2

AyuArjuna BiGoshh said...

alolo comeynyaaa razeen

Mama Zharfan said...

@ayu : tq tq ;) ur ameer pun cute banget!!!

Cik Aann said...

Mama Zharfan, amalkan minum susu atau ambil supplement ostematrix..
just sharing atas pengalaman sendiri..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails