Wednesday, 10 September 2014

Kerisauan seorang ibu | Misi mencari nursery/taska/babysitter

2 hari lps MZ terbaca psl ada baby umur 3 bulan mati kat taska..scary sungguh :(

ari ni my razeen dh berumur 38 hari..insya Allah MZ amik maternity leave for 3 months..MZ masuk keje balik 2 nov nanti..

MZ dh lama queue/register dlm waiting list kat IIUM Educare..tp q nya sgt panjang sbb staff sgt ramai kat UIA ni, student yg dh kawin pun masuk q jugak...MZ dh calling2 tanya bila akan dpt tempat utk my baby..stff yg in charge tu kata insya Allah bln 12 akan ada vacancy sbb transition semua student naik kelas ie bertambah umur..masalahnya sekarang..bln nov tu ie sebulan lah mana MZ nak letak razeen?

baby kecik mcm razeen ni rutinnya tidoooo ;)


adoiii risau sgt2...sbb bila letak baby esp baby kecik yg sgt fragile ni dlm jagaan org means kita serah nyawa anak kita kat tgn org..

MZ ada gak surf online..kat FB ada group babysitter..dpt lah contact number baby sitter kat sri gombak (org perseorangan)..tp high risk lah sbb totally stranger kan... :( risau nya..

kat area perumahan MZ ni tak de baby sitter sbb majority org keje or ada bibik gitu..MZ tak de bibik :(

moga2 dipermudahkan segala urusan..Allahumma Yassir Walaa Tuassir..amiin




4 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

ai booking awal....

kira byr awl setengah bln semata nk tempat huhuhu kt iium educare

Ayu azmir said...

Comelnya... lambat lagi nak masuk nersery ye.. semoga selamat semuanya...

Nad MamaZN said...

huhu... moga dipermudahkan segala urusan... in shaa Allah, ada rezki utk baby razeen nnt

SyamilaMohd said...

eh...suzie dapat baby baru yea...tahniah... ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails