Thursday 18 November 2010

Juadah raya versi tak de perasaan raya

actually, tahun ni adalah tahun ketiga time raya haji me, hubby & kids tak beraya kat kampung.
thn 2008 and 2009 pun weolls tak balik kampung sbb Mr Hubby cuma dpt cuti sehari, so tak sempat nak balik -- driving from KL-kelate mkn masa average 7 jam, and even longer bila jem musim perayaan..

so me msk apa agaknya raya haji thn ni...ada one fren yg komen kat blog ni tanya me msk apa?

hehehe sbb me memang kena msk utk jamuan potluck raya, me pun bantai msk apa yg me rasa nak msk..of course bkn nasi impit sbb me bajt akan ada yg bawa nasi impit time potluck tu...

nilah benda yg me msk time pagi raya...

giller tak relevan dgn tema raya :p
me msk pasta goreng--fav my kids ni :)

time potluck kat dewan (selasa pagi), memang ada yg bawa nasi impit kuah kcg, so me memang mkn juadah raya gaklah, cuma bkn me yg msk..me mkn beria ajer hehhehe

and tghari masa raya tu, me sempat pegi beraya kat umah one fren kat Notts ni, nama Kak Tim, yg memang expert bab2 msk--and me mkn nasi impit kuah kcg lagi kat umah dia :)

note : those yg beraya kat kampung mesti mkn juadah yg best2...yg me sgt teringin nak mkn ialah nasia dagang--kena tunggu balik msia :)

25 comments:

eqbalzack said...

ok la tu...
my sis buat mee goreng semalam...sedapp! hehe

mama tisya said...

pasta goreng pn ok..relevan kot sebab kt overseas...heheheh...kita pn tk blk klate tp ry haji slalu cuti 1hari je kl so mmg ry kl saje la

thn ni umh my mum tkde wt nasi dagang..slalu kalo ry wajib buat nasi dagang...

Nasir said...

minat tui la``tengok teloq tue~~sedap bangat,,lapaq la...huhuhu

ANTARA ANJING DAN MANUSIA

Suziey Ahmad said...

hiks..xpela xde theme raya pn..asalkan sedap dimakan..ekkek:D

BIONIC WOMEN said...

ok ler tuh..kelainan di pagi raya.
kami sekuarga pun x dapat balik klate..hubby ct sehari sajer.arini dah kerja

mama affan said...

relevan utk perut dan selera mcm ryna..hehe..

CaDLyNN said...

slmt hari raya haji kak suzie..
okla tu juadah mcmtu...umah saya penuh dgn pelbagai versi rendang~

Kalamhati said...

relevan ke tak..yang penting u hepi..=)

salam idul adha ye..takpe nnt balik mesia makan nasi dagang puas2..nak2 nasi dagang klate..ye dok?hehe

Najwa said...

sdap gak tu pasta gureng.. nyam3...

xper sis... nxt year raya bole balas dendam makan x hengat time raya.. hehehe... selamat ari rya aidiladha sis... :)

muchas luvas, wawa~* secretwhisper.net

mummy_ayu said...

sedap gak tu....lain dr lain..kira unik ..

sfatimahzj said...

xpe..huhu, jadi flexible sesekali..lagipun ni macam menyelerakan je..huhu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xkene pon xpe...
janji layan...
hehehe...

Anonymous said...

heheh menu raya yang western..hehe
ala kita pon penah wat mcm gini raya puasa yang ke2 aritu kita masak spageti hehee

MamaYatie said...

ok jer idea tu..yer la,time2 raya semua menu raya..kalo ada yg menu tak berkaitan ngan raya ok gaks

AzianKhalil said...

apsal tak masak pulut kuning...nyummm!!

Suarapeople Dot Com said...

akak duk kelate ekk? alik mano

mama_umar_maryam said...

ok,same feveret dgn my kids ;)

tiefazatie said...

wah best tue!ifa lg la..mg ade gak msk lodeh+kuah kacang nie..tp kami bbq lagi nie..bakar sate+daging blackpepper nt ifa wt n3..hihi

isabelle said...

x kesah la lari tema pun. janji sedap.

nmpk sedap tul tu

Unknown said...

lain dari yang lain ek..tak perlah..tahun depan dah boleh balik kek kelantan kan..

tahniah menang eyriqzz punya contest..akak malu nak meraih undi..tu sebab kalah

Syida said...

kami dah tak mampu nak makan daging.siang malam asik daging je.
=(.kalau buat makaroni macam tu pun ok gak kan?

ardinihumaira said...

dni asal sedap konfem masuk semua lam perut. heeeeeeee

BUNGA said...

w/pun x relevan.. tp boleh makan + sedap.. kompen habiss.. hehe

Unknown said...

nmpak cam sedap jer..

nur said...

juadah raya yang unik ni
ALL IN ONE

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails