Monday, 22 November 2010

Permohonan maaf dari Sall

Sall dah buat public apology kat her blog


me tak delah kejam, dendam or nak panjang2kan kes...nampak mcm remeh temeh, cuma effect nya (me agak tekejut, terkilan, sampai pucat lesi tu-- bila dpt tau psl hal ni pagi ni waktu UK..now me dh ok) effectnya --hati terguris, emosi terganggu etc, me simpan dlm hati ajer

contest organizer pun dh email me dkp dia dh disqualify Sall's entry. yg kelakarnya, belum tentu me akan menang pun...:) :) LOL

thanks for all the comments...me dpt 50 lebih comments--saat2 sukar and berduka gini, sokongan kwn2 even di alam maya pun sgt2 membantu me :) JUTAAN TERIMA KASIH

oh yer, me bukan the only victim kes2 sebegini..selain ifatiezatie, mama tisya pernah kena (pic anak dia dicuri and digunakan kat FB), eqbal pun pernah kena..mcm yg ditulis kat ruangan komen entry hangin me tadi :p

juga komen kat entry public apology tu... thanks yer..me appreciate that..


me sgt2 berharap agar kes sebegini takkan berulang, tp me nak kena lebih hati2 kot...even kalau me disable right-click ker apa, still boleh copy guna print screen kan..
yg penting attitude..joinlah seratus or seribu contest pun(me merujuk kdp contest yg creative entry based yer, bukan lucky draw based), tak de siapa nak menghalang, yg penting idea dan hasil usaha sendiri, menang kalah tgk rezeki, even me join say,100 contest, belum tentu me akan menang 5 or 10 contest out of 100 tu, semuanya tgk nasib, rezeki etc

sekian, me tak mau bebel panjang2
me akan buat entry psl how to deal with copycat, if u are a victim...and related laws, so that kita semua sedar and tau our rights and what to do about it
semua org pun boleh jd mangsa yer...

48 comments:

Bee @ honeyvsbee said...

laa ada jugak.. hurm bagus laa dah bermaaf maafan...

Mama Rayyan said...

OK la dia dah mintak maap,but in the 1st place dia tak patut copy paste entry org,guna utk masuk contest plak tu...

eqbalzack said...

sebagai saudara seislam, cara ini adalah terbaik!
suka2...nikmat bersaudara...

Nurul Aima Hj Kaim said...

heh...terlebih sudah..

mama rifQy said...

bagus la tuh..Cheer up mama Zharfan!!sume da settle kn?hehhe

Miza Yusof said...

alhamdulillah. bagus la dah bermaaf-maafan. dah settle semua.

Syima Emi said...

alhamdulillah.. harap2 kak suzie maafkan dia. dengan rendah hati dia mohon maaf. dan jgn la dia ulangi lg kesilapan tu.. peringatan kat semua org...

berani kerana benar kak.

tahniah kak sebab berani menegakkan yang hak.

semoga lepas ni takde dah kes2 mcm ni...

. . . h u s n a . . . said...

bersabar!

Innanie | Ariffin said...

nasib bek benda ni dah setel..
mama zharfan jangan mara2 ek... dah tak cun dah... heheh...

kalau nak lawyer.. i ada! hehehe

sayang mama zharfan aaa!

ardinihumaira said...

baguslah kalau macam tu kak.. daripada yang copy entry2 dni tak minta maaf pun tak buat backlink kat dni.. tapi kalau kes copy entry contest lain sikit. sebab tu penyertaan kita kan.. huhu... bagus sall tu mohon maaf..

Lelord said...

cool...ok la dh selesai masalah ni. ekekeke ai pun jeles gak u asik menang contest lalallalalallala

Misterious Yuyu said...

nampak sgt die copy tu..sebijik..tp ok la..bermaafan.. jgn buat dh..

tiefazatie said...

alhamdullilah..xpe sis..die dh mintak maaf dengan ikhlas sgt2 tue..mungkin terlalai sekejap..but ifa memang salute sis la!sis mg berani nie!ble pk patut pun..hak kte kan2..hihi..

psst..xpe..lain kali ifa jd cm sis gak la..hihi..cant wait ur next n3 about hot to deal with coypcat..ngeh2

Ummi Dania Yasmine said...

hi suzz,

dia da minta maaf...bagus. berani kerana benar. walau nampak remeh, bagi i serius sgt....tahniah di atas kebangkitan u. go suzi....:-) That's the spirit suzz....tmpg hepi dari jauh....

ahmad jo said...

wah! tabik pd mama yg berani menagkkan keadilan hehe.. org mcm tu mmg patut kena tegur, nti makin mnjadi2 pulak..

LyNn'Azlina said...

alhamdulillah..dah settle kan...kiter sesamer islam ni patut bermaafan...yg buat salah kita tegur untuk mengingatkan...bila dah buat salah dan akui kesilapan serta mohon kemaafan tu sgtlah elok...saya setuju...

nora said...

alhamdulillah, buang yang keruh amik yang jernih. dah dah dah senyum ckit =)

haszuraidah ishak said...

alhamdulillah..semua selesai dengan baik..saya setuju ngan lynn & nora..

Nana said...

EMM...BAGUS LA..DAH MINTA MAAF
pengajaran utk semua juga lepas ni..

Cute MuM said...

alhamdulillah... selesai sudah.. hope pas nie takder lagi org yang wat macam nie..

BUNGA said...

sgt 'panas' rupanya hari ini w/pun sgt sejuk diluar :)
Alhamdulillah, dia dah mintak maaf.. sempena hari raya Qurban ni, elok sgtlah bermaaf2an.. :)

p/s: jgn marah2 lg yer MZ, nnt tak cun :)

Ustaz Love said...

Salam...

walaupun dari satu sudut, nampak negatifnya.. tapi Ustaz Love suka memandang dari sudut yg positif..

Ini menunjukkan yang entry mama tu memang berkualiti... sampai org sanggup plagiat..

Dan Ustaz Love memang suka membaca blog mama yg penuh dgn informasi ni...

Apapun, tahniah buat mama kerana sudi memaafkan... dan tahniah juga buat sall kerana sudi meminta maaf..

kerana manusia itu biasa melakukan kesalahan.. dan sebaik2 org yg bersalah adalah mereka2 yg bertaubat ;)

Mama Balqis said...

yippie........dah setel...mama zharfan kembali senyum k!cepat2 publish camna nk kekang plagiat ni!

Myra Jay said...

Alhmdulillah, lega tgk bila Sis dah sejuk sikit, risau gak ptg td bila baca..
Keep on blogging ye... :)
Smileeeeyy..

ujee said...

menghairankan...copy paste benda yg sama utk participate contest yg sama...kan dah kantoi...
Bermaafan satu jln penyelesaian yg wajar!
Sebelum buat sesuatu yg negatif...fikir2kanlah...

CikguZue said...

saya baru dpt tahu hal ini...kesian mama. apepun dia dah pun meminta maaf. minta maaf terbuka pun bukanlah suatu yg mudah. Alhamdulillah...semoga mama dah ok.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

RASANYA SELALU JUGAK NAMA SALL NE JOIN CONTEST...

bagusla dia mtk maaf..bukan senang nak mintak maaf.. tabik pada awak tapi jangan buatlagi,,kesian MZ dia selalu sungguh2 utk semua contest yg dia join tau..

Nia said...
This comment has been removed by the author.
MUNNYRA said...

finally.... SELAMAT HARI RAYA SEMUA =P...

Nia said...

Bagus lah, dah selesai :) Kita sesama Islam kan, elok saling bermaafan.

Yg paling bagus bila i baca Suzie comment kat entry Sall mintak maaf tu..Sall pun mesti lega baca comment Suzie tu.

AiDa AzRyN said...

Hmm~ Elok la dia dah minta maaf~ :)

Nadiah Sidek said...

hish..tak habis2 lagi ke kes curi2 entry/gmbr utk contest?? mujur ada org perasan & alhamdulillah la org tu dah buat pengakuan terbuka dan minta maaf. kalau tak ngaku jgk..hmm..tak tau la nak kata apa

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

alhamdulillah...
selesai semuanye...

mama tisya said...

alhamdulillah smua dh selesai...nk tgu entry how to deal with copycat,if u are a victim...

*∽ IZAN ∽* said...

alhamdulillahh... selesai secara amann.. nasib baik ada orang minta maaf secara terbukaa. dan Suzie yg lebih berpengalaman dan matanggg dah boleh terima secara terbuka juga... hopefully semuanya back to normall lepas ni yekkkk

Oyis said...

oh ada insiden x manis rupanya over the weekend. saya galak beraya dan menambahkan kalori di badan, x jengok laman web sapa2 pon. tau2 ada cerita panasss. Alhamdulillah dah setel. smg kita semua ambik pengajaran.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

Alhamdulillah semuanya dah selesai semoga menjadi iktibar kepada kita semua di masa akan datang.

deem said...

selamat pagi kak.bagus la kalau semua masalah sudah settle.lepas ni boleh la berblog dengan senang hati :)

[-suziey-] said...

alhamdulillah..sume dh settle..walaupn hati terguris ngn perlakuan sall tu..tp suzie still terima kemaafan dia tu..thats the way and truly muslim supposed to re-act..sbr ok..ramai yg menyokong bila suzie berduka..cheer up ok :)

MamaYatie said...

alhamdulillah smua dah settle cara baik..yg bersalah dah mintak maaf & yang menjadi mangsa dah memaafkan...betul tu, pengajaran buat smua..bak kata lagu aisyah tu kan, KEMAAFAN DENDAM TERINDAH..eceh..sajer jer nak cheer up Mama Zharfan..hehe

cikpia said...

alhamdulillah dah selesai...diluar mahkamah... he he.......

EiJa ZaQuaN said...

Alhamdullillah..akhirnya selesai cara baik..:)

aZLiNa aZiZ said...

Terkejut bila ada isu copy cat ni. Tapi mujur dah bermaaf2an. Hope lepas ni, sume tu tak berulang lagi. Ini adalah pengajaran untuk semua.

p/s: hope lepas ni akak tak da la dapat kejutan macam ni lagi ya.

nur said...

haritu baca masa ifa kene.. ni mz kene gak..
and suke komen by adyshariz tu..
ALL IN ONE

kakyong said...

baru tau ade kes ni... hopefully dah berdamai & yg buat tu, jgn ulang lagi..

akmafaizal said...

alhamdulillah, dh settle. tp pasan tak kat bawah header dia tuh...

"suka buat orang marah dan suka buat kecoh-kecoh"

hehehe :)

akmafaizal said...

alhamdulillah, dh settle. tp pasan tak kat bawah header dia tuh...

"suka buat orang marah dan suka buat kecoh-kecoh"

hehehe :)

ummi sofiyyah said...

bagsula kalau saling bermaafan.. manusia x lari dari kesilapan...
p/s: tu la suzie kreatip sgt..ummi pun rasa mcm nak cilok jer idea2 suzie tu...!hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails