Tuesday, 9 November 2010

Mantou & memori lampau

saper pernah mkn/beli MANTOU??bunyi cina kan mknn ni hehehhe

nilah rupanya...

ada jual kat kedai cina kat UK ni...

imported from Msia..
and yg penting --halal babe!!

mantou ni perlu di steam agar lembut...


me guna periuk kukus tradisional tu..me dpt free jer periuk ni, ada kwn notts yg nak balik msia bagi..dia tak mau bwk balik periuk ni sbb besar gedabak


bila mkn mantou ni, me akan teringat balik zmn2 me study kat UIA dulu, ie time weekend, me akan balik ke umah kakak me kat Shah Alam, and dia suka hidang mantou ni utk breakfast...dari situ me kenal mantou..and me suka rasa mantou ni..ala2 pau ajer, cuma tak de inti...kalau nak bagi sedap, boleh mkn dgn sri kaya, jem etc...me sgt2 rapat dgn kakak me once upon a time...and as the tiem goes by..byk benda berlaku..sibling2 kan..ada jugak times up & down..tp me tau kakak me sygkan semua adik2 nya termasuklah me *mode emo sikit...

mkn pun boleh mengimbas kenangan silam kan..

uolls pernah ke mkn mantou ni..

24 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mcm menyelerakan jew...

Mr H said...

Huarrgghh.. Mantou makan dengan sambal ikan bilis tu best tuh..

Peri PiA said...

memori btl ni :),kantin sekolah me ade jual ni dulu

tapi goreng

ekinashikin said...

feveret ni selain pau..

isabelle said...

i hope ur sister reads this entry.
and she'll realize that u still think of her

Hezesuze said...

baru pestime dgr nama makanan ni huhu...makan?? idakler cuba huhu

Mama AminAzim said...

mmg peberet.. skrg nie Amin pun suka mkn...

cikbedahlaser said...

sy suka perasa kopi... nyumm nyummm

.s.o.f.i.a. said...

perghhh!!! dikala ujan2 renyai nie makan mantou cicah sambal bilis + teh o panas memang mantapppp!!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tak pernah makan...sebab was was..makanan cina kan...tapi pau memang suka makan..hehe

Myra Jay said...

Nmpk cam sedaap je... Mama, nk ckit..hehe.. pos balik M'sia..

Liza said...

Jual kat mana mantou ni? nak try?

[-suziey-] said...

ooooo pau ni..tau tau..dulu suka beli n cicah ngn sambal tumis ikan bilis or sardin..perghh meletop:p

Fatin a.k.a. Aten said...

kenapa tak pernah dgr pun psl mantou ni.. kena try pasni..

MiMi PeONy said...

ske makan mantau ni...lembut je...

tiefazatie said...

wah!!!cm best je sis..hihi

yatt yusof said...

oh2..mcm sedap..mcm nk...!! :D

Oyis said...

ingatkan kitaorg je kaki mantou, rupa ada jgk di notts. kitaorg paling suka yg perisa coklat tu. kat notts harge dia brp eh? kat kedai cina di plmyouth ni 2.50 pound kot, utk 8 biji. agak mahal, sesekali je la bole treat...

ardinihumaira said...

nak akak suapkan dni!:D

maslinamansor said...

mas suka makan mantou nie. Ambil yang plain nyer, pastu cicah sambal atau kari...

Wawa~* said...

uiks.. sy x penah rasa laks.. tp mcm penah nmpak gaks... nnt bole la dicuba nih ^_^

muchas luvas, wawa~* secretwhisper.net

zurazari said...

macam sedap jer...
zura tak penah try pun...
baru ni first time dengar=)

missrivebell mumun said...

xpenah jumpe pun roti span nie.. neway..
mumun vangga vannga brg malaysia yg dah lepas ke sana.. bukan senang tu..

nur said...

tak penah makan/jumpa pun
ALL IN ONE

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails