Tuesday, 23 November 2010

sesungguhnya--me kagum and selalu rasa CURIOUS membuak2...

me sgt kagum dgn blogger2 melayu yg otai kat alam blog ni...otai dari segi traffic yg sgt tinggi dan mantap, otai dari segi income yg ribu raban sebulan...

so ada masa2 terluang, me suka suki check alexa ranking blog2 yg me admire...sbb me sgt curious nak tau pencapaian hebat blog2 ni..and sbg pembakar semangat me to improve from time to time

jom skodeng...jeng jeng jeng



1st blog Red Mummy-- sbb income bulanan dia min RM7 k sbln, and selalu cecah RM10k ...




then me skodeng blog eyriqazz--iincome bln lps dpt RM1k



then me skodeng blog mat gebu--sbb traffic minggu lps, setiap hari maintain 6k UV!



then me skodeng blog ben ashari yg tersohor tu...UV daily 3k



then me skodeng blog hanis zalikha, even me bkn her fan



then me skodeng blog kwn blogger me, seorg blogger muda yg sgt me kagumi, UV daily kat blog dini 1-2k UV



last sekali, me mesti check blog me sendiri kan..blog kecik kesayangan me ni...UV blog me..ehem, memang jauh bagai bumi dgn langit la dgn blog2 otai kan..tp me happy ajer..dgn UV 400-600 daily :)



apalah sgt dgn ranking yg sebegini kan...tp siyes,  me syukur sgt2 dgn pencapaian blog me, sbb me mula siyes berblogiing --siyes dlm erti kata buat entry secara konsisten, and seboleh mungkin cuba buat some entries yg org nak baca ie berinfo, selain dari entry syok sendiri (syok sendiri bagi me ialah bila me tulis psl anak2 me, family me, me myself hehehheh)...starting from July 2010 ajer pun..sblm2 tu, me tak pernah berminat or terbuka hati nak amik tau psl nuff, alexa ranking, UV etc...

my short term target--me nak tgk blog me cecah ranking bwh 100k worldwide, and bwh 1k kat Msia...Insya Allah..moga2 tercapai...hopefully in less than a year from now..

note : ada apa dgn ranking? --bg me, kepuasan berblogging, pencapaian peribadi..and kalau ada rezeki dari nuffnang, lagilah berbaloi2...and setakat hari ini, me belum ada rezeki yg masyuk dgn nuff mcm blog2 lain..


29 comments:

eqbalzack said...

eqbal baru nak start nuffnang...setelah 4 thn berblog...hehe

[-suziey-] said...

ouh kalu kita pnya blog lg ler ank ikan bilis.hahaha..mmg kepuasan tgk ranking ni.

LYaFRINA said...

waaa... nak check jugok.. lya baper agaknya.. ntah2 uv x smpai 100 pun.. hehehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

pelik tapi benar..wekekke

Watie Rose said...

kita pun baru jer start berblogging nih n tak harap pape pon..kalu ade itu bonus..tul tak???

Queen F said...

wahh suma hebat2 belaka.. :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

hu..h.u...tak leh tak lawan la blog2 ikan jerung tu, kita ni anak ikan bilis je...

Muhamad Syafiq Maula said...

aduh.. yg saya tahu berblog ajer.. mmg tahu ade org kata boleh buat duit dari blog tapi mmg x pandai.. Sbb blog SYAFIQ untuk lepas geram jer.. hehe.. Tapi respect giler r kat diorang.. pandai cari duit.. at least kalau ada side income mcm tue, wah! Awak nak apew? BMW? Nak berapa? Colour ape? Nak beli bila? Sekarang boleh? Takut habis satgi... hahahaha

aibaks said...

tinggi gak tuh trafik rank kat mesia da sibu lebih.. aibaks nye lagi rendah.. huhu

- miSs A.R.E.E.N.A.D.I.R.A - said...

wow...best nye...x taw plak...ley cari duet kn...
neway... jemput tgk entry..LELAKI CANTIK, WANITA HEBAT..aha!

http://areenadira.blogspot.com/2010/11/lelaki-cantikwanita-hebat.html

cikpia said...

me nak buka alexa ranking pun tak terlintas... sebab dah tau result dia.... he he......

Cik Tqah said...

cmne nk bagi org lawat blog..xreti la..hihi

nora said...

macam mane diaorng hebat sangat nih

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

keputusan berblog lebih penting....

Ellen said...

wah bestnya kan sis kalo macam mereka2 tu..bilalah agaknya Ellen merasa ya..hehe

ardinihumaira said...

akak nyer rank tu gampaq tau.. dni setahun blogging duk tangga juta2... cayalah kak ^__^ tahniah tau!

Uruchimaru @ kf said...

blm sampai tahap itu lagi mz!

Sasa Al-Sharif said...

tak penat bw dan maintain benda ni? wow, 400-600 uv /daily..

budaya mengatakan wang tu penting. eh yakah? hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tiba2 nak tengok jugak belog picisan me tu :p tp sejak tukar domain alexa ranking makin besar plak nombornya :(

Melati said...

wowwwwww!!!

Amyna said...

Perghhhh mama... tinggi2.

tiefazatie said...

wah!tahniah sis!owh ifa sgt malu nk cek...hahhaa..

AngahSayang2314 said...

berapa ye.. angah sendiri pun tak pernah cek tapi macam man yer...

Cikgu Fikri said...

Wah.
cmenr kita nk check kt web alexa tu?
hmmmmmm......

Liza said...

liza pun kagum gak, mesti gigih mereka berblog

nur said...

wah.. bersemangat bila tgk ranking2 otai ni
ALL IN ONE

kakyong said...

wahh tahniah.. dlm tempoh singkat dah naik sampai 200K..

selagi mampu.. keep on blogging.. ;)

kayyana said...

kak, pinjam entry ni boleh.. mcm best jer...

. . . h u s n a . . . said...

xpe.. itu hak owner blog nk capai mcm mne... sbb itu kan blog die..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails