Monday, 15 November 2010

Raya haji kat UK adalah ESOK hari!!! --awal sehari dari Msia


me tak de plan nak msk pun, sbb esok ada solat raya community Msia kat notts ni kat dewan islamiya school, then ada msk2 + mkn --daging korban contributed by those yg buat korban thn ni. agak mahal rate thn ni, satu bahagian 100 pound lebih, dlm 120 or 130 pound gitu. (kalau nak convert to RM, kena darab 5)

me Insya Allah, thn dpn nak buat korban kat Msia --kat kg me babe.

UIA bagi cuti satu hari tambahan kat staff ie cuti sehari slps raya gak :) me tak affected sbb me kat sini kan :)

to all my blogger frens, followers, visitors, salam eidul adha :)
have a safe journey home (to those yg balik kg lah)

34 comments:

Sheherazade said...

Salam Aidil Adha Mama Zharfan

LYaFRINA said...

salam aidiladha suzie..

just nak tau jer.. kat uk ada x org buat ibadah korban @ akikah..???

Anonymous said...

La dah sambut dulu.. he he SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA TO YOU ^_^

Farra Dhelina said...

salam aidiladha sis!!

Unknown said...

salam aidil adha gak yer...

joijoi80 said...

salam aidiladha...mama zharfan

Eliss said...

wah mahalnya korban kat sana.
selamat hr raya aidil adha in advance 1 hari lah :)

nur said...

uits.. kalau darab 5=500; mahai tuh
ALL IN ONE

honey amour said...

salam aidiladha..honey balik kg ni... tak sabar nak ratah daging korban...hahahah :)

mama_umar_maryam said...

slm raya korban sis! mesti ade mkn2 kt sane kan ;)

Faryza said...

waa... esok bole tgk entry raya laa ye..tp sy masih di opis ketika itu.ehhehe
selamat hari raya haji.

LyNn HaMzAh said...

salam aidil adha untuk mama sekeluarga...

Norazrani Maamin said...

salam aidil adha wat akak sekeluarga...

Affieza said...

Salam Aidiladha buat akak sekeluarga...

AzianKhalil said...

awal sehari??oo..gitu...mahalnye nak korban kat sana...kat sini dalam 400hengget utk satu bahagian lembu...ok..salam aidil adha..

AishaAminudin said...

Salam Aidiladha untuk suziey juga.. dpt solat raya dari kami dulu nampaknya.. kalau raya di kmpung memang meriah raya aidiladha..

shahrilhakime said...

selamat haghi ghaye haji dulu le Yong!!!

MamaYatie said...

salam aidil adha mama zharfan! kami raya sini ajer..

Ayu Zarina said...

salam aidilfitri utk family suziey sekeluarga..samalah kita beraya sebagai perantau...cuma bezanya ayu still kat malaysia..hehe

tiefazatie said...

wah ye ke sis?slmt hari raya korban ya sis..sisi msk pe nt?sup tulang ke?hihi

Fana Flora said...

selamat hari raya aidiladha
tahun depan beraya di malaysia pulak ;DD

Mama Zharfan said...

@Peria Pia : thanks. salam eid adha to u too

@lya : salam eid adha to lya. ada jer lya, ramai gak students postgrad buat ibadah korban thn ni :)

@Munnyra : tu la psl, me raya dulu ni heheh salam eid adha to u yer

@Farra, prince duyong, joijoi80 : tq tq salam eid adha to all of u :)

@elissmie : salam eid adha yer..tak mahal kalau tak convert to RM hehehe

@nur : dok sini, petuanya, jgn convert to RM, sbb gomen bagi elaun in pound kan

@honeyamour : selamat balik kg. salam eid adha yer

@mama umar maryam : salam eid adha yer. yepp, ada mkn2 :) heheh

@Faryza : Insya Allah, me buat entry raya secepat mungkin heheh tp entry mkn2 +gathering ajer pun :)

@Lynn Hamzah, Norazrani Maamin, Affieza : tq tq. salam eid adha to all of u :)

@Naisa81 : tak mahal dear, dgn syarat jgn convert. gomen bagi elaun pun dlm duit pound :) so ok jer and salam eid adha yer

@Adyshariz, DKosongLapan, Mama Yatie : salam eid adha

@ibuayahdamia : salam eid adha :) me thn dpn & thn2 seterusnya raya kat msia dh, Insya Allah

@tiafazatie : salam edi adha. me tak tau lg nak msk apa, tp me msk sup tulang utk mlm ni ie utk those yg attend event takbir beramai2..pandai u teka ifa!! 10 markah ehhehe

@fanaflora : salam eid adha..yepp. thn pdn & thn2 seterusnya raya kat msia dh :)

Ijah EmoTemo said...

Selamat Hari Raya AidilAdha :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

selamat hari raye akak...

BUNGA said...

selamat hari raya MZ and family :)

azura samsuddin said...

salam aidil adha sis, semoga b'gembira selalu ngan family

azura samsuddin said...

salam aidil adha sis, semoga b'gembira selalu ngan family

Lia said...

Salam perkenalan suzie...syok bc blog suzie wpun sblm ni just bc je..duk UK kenal tak ngan Mahnon? man tau kalau ade tjumpa... Suzie lct kt UIA ker?

Lia said...

Salam perkenalan suzie...syok bc blog suzie wpun sblm ni just bc je..duk UK kenal tak ngan Mahnon? man tau kalau ade tjumpa... Suzie lct kt UIA ker?

Lia said...

Salam perkenalan suzie...syok bc blog suzie wpun sblm ni just bc je..duk UK kenal tak ngan Mahnon? man tau kalau ade tjumpa... Suzie lct kt UIA ker?

ADEEYA said...

happy eid adha :D

FatinJelita said...

wahh dia dh raya.. mesti dh byk mkn daging.. happy eid adha MZ.. ingat2 kat org m'sia ni, esok br mkn daging korban.. hehe

Unknown said...

citer siket apa kah kejadian makan2 yg istimewa di aidil adha..

selamat menyambut aidil adha

Wawa said...

salam aidil adha sis... hope pngorbanan kita smua jd lbih bmakna hndaknyer ;) me lum pnah wat kurban pakai duit sndiri, huhuhu... inysaAllah hrp2 dpt la buat tahun dpan... aminnnn

muchas luvas, wawa~* secretwhisper.net

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails