Tuesday, 23 July 2013

Entry berjuta2 gambar | cuti2 USS 2013


asyik dok tangguh2 nak buat entry--sbbnya selalu tak ada masa nak pilih2 pics yg nak upload kat blog..
1st time pegi USS last year, hasil menang contest PTS-MPH
thn ni kiranya 2nd time pegi USS, hasil menang contest Dugro...
and thn ni, weolls masuk USS for two days in a row, sbb memang we are entitled for two nite stay and two days entrance tickets.

sbb ni bukan kali pertama dtg USS, so tak de lah excited mcm 1st time, of course happy apatah lagi FOC and tempat ni memang fun :) :)

me tepek pics sambil citer yer

weolls jalan kaki jer dari Festive Hotel ke USS tu...dlm 10 minit gitu

otw ke USS...ada patung gajah purba

cuaca cerah & panas terik

Zharfan tlg snap

dh nak sampai pun

hubby suruh posing kat singa kalerful ni

cabaran posing kat globe--org sgt ramai sbb ari ahad

zharfan yg tlg snap..me tak bwk tripod pun--masa 1st time dtg gigih me usung tripod

tak kenal pun sajer jer snap--motif--kasut pinky brand Sketchers yg sgt berjasa

mula2 masuk dlm ni...

ni kwsn/taman pertama ie Hollywood


satu2nya pic ber4 me guna timer ni

van sesame street yg kalerful

terjumpa big bird..so kami pun posing lah..masa 1st time dtg USS tak jumpa pun big bird ni

mr hubby & kids--kami sewa double stroller tu..harga 20 SGD (convert RM darab 2.5)

kami berjalan menuju sci-Fi ie ada transformers ride kat sini

90 minute waiting time!! memang kebykan rides semuanya waiting time above 30 minutes sbb sgt ramai org ie ari ahad :(
 mls nak queue transformer's ride so kami masuk souvenir shop...me & zharfan naik gak transformers ride ti masa ari kedua (isnin) tu pun beratur sejam lebih gak :(

keta kuning yg mana kebykn org posing2

dari Sci-Fi kami berjln menuju ke Ancient Egypt--weolls dh hafal semua lokasi taman and rides sbb dh dtg dulu last year--masa ari isnin me & zharfan naik roller coasater rides kat sini..

then berjln ke Jurasssic Park plak..masa ari kedua me & zharfan naik rides kat sini

then berjln menuju ke Far Far Away

then kami beratur naik boat madagasar...thn lps dh naik pun :p tak panjang sgt queue kat sini

 ni posing lps dh setel naik rides

dua hari berturut2 kami lunch kat sini..sbb dapat meal voucher (FOC) utk 2 adults, so beli satu jer mknn utk zharfan

yg penting halal! ada 3 buah tempat mkn halal dlm USS ni

ni mknn zharfan harga 12 SGD

then pusing2 jln balik ke Hollywood..ada street performance--last year band boy yg dance tu

posing time



guna timer


kami naik sesame street ride sbb thn 2012 kami tak naik yg ni


me shopping dlm souvenir shop kat sini


ada street dancers mcm KRU punya dancers



then kami tgk water world...ariff sgt suka tgk ni..so hari kedua pun dia dtg tgk dgn papa while zharfan & mama pegi naik ride kat jurassic park



ni pic hari kedua 



thn lps pun dh posing dgn benda ni..dh terjumpa so posing lagi lah

mari memakai topi


my heroes!!


masa 2nd day kami sewa single stroller ie harga SGD 15

ok, bye2 USS






  sekian :)

5 comments:

Ezna said...

Puas tak gambar.....x pernah gi uss lagi...

kacang buncis said...

bestnye kak...dpt jalan2

Chekgu Azrine said...

bestnya!!

AyuArjuna BiGoshh said...

wahhh mak jeels noks

SeputihSalju said...

salam kenal.. sy pun menang peraduan yg sama..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails