Thursday, 18 July 2013

My lil niece kena dera

adik me yg keje kat penang tu...mengadu her baby kena dera..my lil niece tu baru umur setahun lebih...my sis letak nursery..so semlm masa amik..anaknya nangis mcm sakit..then balik umah, tgk kat punggung ada lebam mcm bekas kena cubit..so dh demam lah budak kecik tu..my sis kata, ni dh 2nd time..
my lil niece tu memang jenis suka nangis..tp tak bolehlah nak dera anak org kan...budak kecik plak tu..and dia lom pandai ckp..cuma ckp 'bat bat' ie suruh letak ubat kat tempat lebam tu..and tak leh sentuh tempat tu..terus nangis :(

me apa lagi, panas hati lah..me ckp, dh, jgn antar lagi kat situ..kalau antar jugak mcm nak bunuh anak lah tu...

jahat kan manusia...
adik me kata, memang sebelum ni pun nursery tu ada bad record...

note : me sgt2 pantang bab2 baby kena dera ni..memang tak boleh tolerate..adik me yg keje doktor tu suruh adik me yg kat USM tu bwk baby jumpa doktor dan buat report polis..tp my sis mcm malas kot sbb mcm leceh kan...

12 comments:

mummymer said...

MasyaAllah.. kesian anak sedara u. Hope adiku tak hantar lagi anak dia dekat situ.

Ibuemir

juelee said...

adoi hai.. kdg2 kita ni antar anak g nuseri tawakal aje la kan... pelik org yg buat tu, budak je pun takyah la nak cubit seme...bukan diaorg paham.. kesian anak sdara MZ

AyuArjuna BiGoshh said...

geramnya nursery dlm uni lak tu..klu I bw gi report org atasan usm

daydeck86 said...

tak ada cctv ker
eehehheh

zunirrah zamri said...

Hai..silent reader je..
Nak comment sikit..saya tahu nursery yg di maksudkan..sbb ada dua je taska/tadika dalam usm..
bitau kat adik u hantar baby dia dengan taska/tadika depan sekolah rendah minden height..bcoz owner dia my mom punya staff.insyallah selamat..sbb da 20tahun++ beroperasi..

Mawar Putih said...

Kesianyer... dlm nursery USM pun dorang berani dera. ish3x...

Ibu Ilyanie(s) said...

nilah sebabnya sy takut bagi anak dijaga org... cian anak sedara awk tu.

Taska Darul Hannan Masjid Wilayah said...

better buat report. jgn biarkan. cukup apa yg dah jadi kat LHDN yg akhirnya bertukar owner. Tapi staf nursery USM under USM atau macam LHDN (ambil org luar)?

Parent sila berhati-hati jika urusan sekadar di pintu taska

:: Cik Viva :: said...

lorr..kesiannya cubit sampai lebam. Komplen je kat owner tu yg staff dia buat baby tu camtu..

Rizziela said...

Ya allah...sampai hatikan

Biasalah...budak2 x semua sama..baik or diam...kalau anak semua diam & baik...senanglah..tp budak2 normallah

Anak kembar saya ni..kalau hantar kat orang..memang masaklah..suka nagis

Chekgu Azrine said...

Uishh..ai yg geram dgr ni..suka je nk cubit anak org..huhh

Eyrique Ettiqazz. said...

La, adik MZ lecturer school mana? Hadanah USM tu terlampau ramai sgt anak2 staff yg ditempatkan kat situ. Kesian ur little niece.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails