Sunday, 28 July 2013

Walaupun ada 1001 jenis makanan

lumrahnya nafsu mkn kita (read : manusia biasa) membuak2 time lapar ..tapi hakikatnya perut kita ada limit..berapa byk sgtlah yg kita boleh mkn tanpa memudaratkan diri sendiri..

standardlah buffet kat mana2 hotel...ada puluh2 if not ratus2 jenis mknn...
end up me mkn laksa penang jer dgn sepenuh hati...siyes sgt sedap..antara laksa penang paling sedap pernah me mkn--sbb cukup rasa gitu ie pedas masam manis kuah pekat...selebihnya me mkn 2 cucuk sate, 3 ketul chicken wing bbq and semangkuk mushroom soup...then tak leh nak mkn dh

ni meja weolls...ni beberapa minit sblm azan...oyster tu fav hubby, selain kambinglah...our taste memang sgt berbeza--me tak suka oyster..tiap kali tgk oyster teringat citer mr bean hehehhe



tarikan utama of course kambing golek...org sgt lah ramai tapi sistematik lah staff Dorsett Regency handle the crowd and sistematik reservation gitu..ada additional dewan ie 2nd floor pun convert jd tempat buffett selain dari Checkers Cafe kat Level 1 (kami mkn kat cafe)...siyes sgt lah ramai org berbukak puasa kat hotel ni..(and mana2 hotel pun)...rakyat Msia yg ada income and can afford it memang mewah bab2 mkn ni



adik me bebel2 kata me membazir gi mkn hotel sbb mahal and tak berbaloi2 --baik sedekah katanya..then me ckp me takkan pegi nya kalau guna duit me :p memang rasa sgt membazir :p

kat Dorsett Regency ni rate RM80+ per adult tp me & hubby FOC sbb guna voucher  (so kami save RM160+) tp me byr utk zharfan ajer ie RM46.40

syukur atas nikmat dan rezekiNya

5 comments:

kacang buncis said...

makan besar nie...hehe

AyuArjuna BiGoshh said...

me pun rasa makan kat hotel mmh membazir (errk kalau guna duit sendiri ler)..sebab perut kita hanya mampu menjamah sedikit sahaja :)

Laila KPAS said...

wahhh ...sedap nyee ..

juelee said...

Sy pn rs membazir mkn buffet sbb most of time mkn nasi sepinggan dh kenyang tersandar.. klu free ok la tp klu suh kiar duet mmg xnak hikhikhik..

transformed housewife said...

bila puasa ni, nafsu rasa nak makan semua benda. bila dah buka puasa mmg makan sikit je.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails