Thursday, 18 July 2013

Rahsia isteri RAJIN memasak

ari ni entry tanpa pic ajer..

sejak balik Msia thn 2011, MZ memang tak masak...jrg benar masak2, sekali seminggu pun jrg2 gitu..
tp bermula 1 ramadhan ni, hari2 MZ masak...and sekrg mcm rajin plak masak even yg simple2 ajer pun

rahsianya..
sbb mr hubby sgt appreciate apa2 ajer yg MZ masak..beria mkn gitu...
and kata mr hubby, mknn kat bazar ramadhan tak sedap :p and mr hubby mengidap diabetes, so bila MZ masak, boleh control lah healthy food..guna beras herba ponni etc

and mr hubby sgt rajin tolong..ie tolong basuh pinggan and kemas dapur lps siap kami solat terawih..so MZ rasa sgt terharu gitu :)

and MZ ada baca kat FB..besar pahalanya isteri masak utk suami..

and kebetulan plak sekrg MZ tak de kelas, so sempatlah balik masak setiap hari...

sekian
tu jer rahsia2nya :) :)

10 comments:

aimi said...

Tu la, mula rajin masak pun sbb ja sgt suka mkn kt umah n beria kalo mkn kt umah. Even masak xsedap hehe. N penah buat kuih sgt xbest, ja habiskan (malu campur nak nangis). Janji ada effort. Apa lg dh ada anak n anak2 mkn. Mknana air tgn ibu/ isteri lg bersih dan berkat. InshaAllah :)

Norlizayati Othman said...

Masak simple2 pun sedap kaalu drp dapur sendiri kan mz? Selamat beepuasa!

Tuan Juhaida said...

betul tu,.rasa lebih bersemangat masak untuk suami dan anak2 bila mereka suka masakan kita dan suami rajin tolong isteri di rumah.

Chekgu Azrine said...

Glad..bagus MZ..

mummymer said...

me pun sekarang ni beria masak walau kadang sampai rumah pukul 6 lebih.. serious lagi puas tengok hubby and anak makan.

ibuemir

AyuArjuna BiGoshh said...

air tangan isteri...yg terbaik sbnrnya

noris said...

sy sblm posa bole kata ahri2 masak. skali bulan ramadhan, hari2 beli. terbalik plak. ok akak telah inspired kan saya utk memasak balik

Syima Emi said...

suami saya pon suka makan kat rumah.. kalau makan kat kedai tak pernah bertambah, kalau makan lauk kat umah even masak sardin pon dia leh makan bertambah2.. lagipon betul kak suzie, kita leh control apa yg kita masak gula garam semua tu.. tapi bulan posa ni saya masak on weekend atau pon lauk sahur je la.. pastu suami pon dia rajin tlg gak.. so kita rasa lebih bersemangat la kan..

tenku butang said...

yup! thats true! klu kita masak apapun hubby appreciate.. memang kita lagi bersemangat nak masak kan.. heee..

Matjoe said...

param mahal dan tiada jaminan sedap. tp masak sendiri smpi satu tahap dah xde idea nk masak apa. huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails