Wednesday, 31 July 2013

MIGRATE | seandainya ada peluang itu

pengalaman me sendiri yg pernah stay hampir 2 thn kat negara org (UK), memang besh dok kat negara maju sbb ada byk benda kat sana yg mana Msia tak ada..and crime rate pun lower, cuaca besh, purchasing power tinggi, nice view, nice place, public transport yg sgt efficient, tak de tol kat UK, drivers semua sgt courteous, keta murah,  dan mcm2 lagi benda yg besh kat negara maju yg mana Msia sebagai negara membangun memang tak de benda2 tu -->>and lately sgt byk jenayah kat Msia :(

MIGRATE...sanggupkah me??...especially bila ada peluang kerjaya utk berpindah dan keje kat sana? me sendiri tak de jwpn..sbb buat masa ni mcm tak ready and mcm belum  sanggup...tapi in the future who knows...sebenarnya ada jer peluang utk me migrate...my colleague suruh me apply sbb ada vacancy keje kat Geneva...tp me tak apply pun..sbb belum terbuka hati nak migrate...wpun me suka tinggal kat negara maju..sbb bila migrate it's not about me alone...kena pikir gak life my kids, hubby ...and me masih ada my mom..


adik lelaki me..kalau tiada aral, dh dpt offer and akan migrate to a country in few months time..negara maju pastinya...
me?
let the time decides..

if u were in my shoes, uolls sanggup ke migrate..

7 comments:

Merlyn Hasshim said...

for my case, my spouse banyak kena bayar kalau nak dilepaskan jawatan, nak-nak yg fully sponsor 5 tahun kat oversea. so we all KIV dulu plan nak migrate, rasanya kena serve few years. Hopefully one day boleh balik semula ke waterloo.. Amin...

anak Wan Salleh said...

susah nak cakap, tapi selagi i ada mak ayah, i macam belum bersedia.. :)

Amira Fairul said...

teringin nak pergi negara orang. kak suzie dah pergi macam2 tempat kan. mesti seronok.

Chekgu Azrine said...

Migrate tak sanggup kot..hehe

Nafisa81 said...

Mak tak bagi kottt...

Rizziela said...

teringin utk duduk utk a few year ajer..utk migrate terus...huhuhu...x terlintas plak

fazilzura said...

best nye ada peluang ...

kalau dpt bwk 1fmily lg best kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails