Monday, 1 July 2013

Yg besh dan tak besh | cuti2 Genting Highlands

sebelum citer ni jadi bertambah basi..MZ cepat2 buat entry..ini adalah cuti2 kami last weekend ie 22-23 june 2013...sejak balik UK april 2011, weolls tak pegi pun GH ni...last2 kami pegi sana last weekend sbb nak guna voucher yg MZ menang dari contest TYT (value RM500)...dpt hotel stay and indoor theme park tickets..

yg besh about genting--cuaca sejuk and agak dekat dgn umah MZ...less than one hour journey pun ;)

yg tak besh...sbb MZ pegi ari sabtu.,,org sgt ramai..tak dpt nak naik rides pun sbb queue sgt panjang :(
and of courselah segala jenis mkn2 mahal kat genting ni.. mahal tu ok lagi tp sbb org sgt ramai, so semua tmpt mkn packed...order berjam2 baru dpt mkn :(


jom layan pics

ni pic sebaik sajer sampai and settle parking kat GH..time ni jerebu melanda seluruh msia..kat GH ada gak jeerbu tapi cuaca maintain sejuk so jerebu bercampur kabus lah me guess


kami park kat level B5...satu lg tak besh..sbb sabtu kan..so parking full..lama jugak kami pusing2 cari parking :(

lobby 1st world hotel yg cantik...check in cepat and efficient sbb ada sgt byk counters!!

bilik hotel..standard room jer ni..dpt dua katil super single..so kami rapatkan katil2 tu..dpt tido dgn sgt selesa 4 of us! sbb kami pegi time weekend, agent kata rate bilik ni RM300+ per nite


lps setel check in, kami pegi amik wrist band..ni pun agent dh byr siap2

ariff dh lps 90 cm so dia boleh naik most of the rides

zharfan naik ambulans

tu rate/harga tiket utk all park, indoor and outdoor

zharfan naik kids bumper car...punyalah lama queue

kami nak naik monorail

 tp end up tak jd naik sbb queus yg sgt panjang..utk semua rides pun...kena queue sejam lebih kalau nak naik mana2 rides :( :( bad timing pegi time weekend

ada magic show dari international performers..yg tgh perform ni dari jepun..ada mat salleh gak etc

bosan sgt ramai org, kami kuar jln2 kat tepi outdoor theme park

ariff lapar so dia sgt suka mkn sosej size XXL ni--harga RM8 sebatang


kebykan org tg genting mcm feeling2 pegi obersi so majority me nampak pakai sweater wpun cuaca hanyalah nyaman mcm dlm aircond ;)..syukur me dh merasa dok overseas

posing dgn background hotel




blur plak pic ni..zharfan yg snap



 zharfan posing dgn 'hantu'

mr hubby beli ice cream kat lobby hotel..RM5 ice cream cornetto

kami dinner kat Kenny Rogers...semua tempat mkn pun sgt packed sbb org sgt ramai..and kami tunggu sgt lama sebelum dpt our order..:(  seriously bad timing dtg GH time weekend...apakan daya mr hubby susah nak dpt cuti kalau weekday...


ni check out kiosk..so sgt senang kami check out..masukkan kad dlm kiosk ni.. kami check out pagi esok tu agak awal sbb me nak kena pegi ngajar kat UKM

kami check out pukul 7.30 pagi...

bilik kami kat Tower 1, tingkat 11

ada 6118 bilik hotel dlm First World Hotel ni!!!!!!!!

ok, kami dh nak balik



bangunan post guard yg cantik


bye2 GH..nanti anytime kami dtg lagi...esp my zharfan nak masuk snow world and outdoor theme park plak next time

6 comments:

anak Wan Salleh said...

ramai nyer hai.. agaknyer semua orang berkejar sebelum puasa kot

mamaRIFQY said...

APEPPON mst tetap best sbb dapat cuti free kan? cume tuh la..time weekend..so mmg sgt ramai la kan??

Chekgu Azrine said...

Dah lama jgk xnaik GH..

εïзmummyHazaεïз said...

Kena plan lagi la cam tu mz. Mesti xpuas kan. Hehehe superman family :)

Nad MamaZN said...

Kak suzie, akak nmpk berseri la pakai kaler biru ni..Suka!

HaniShaklee said...

next time booked hotel pakai agoda mama..lagi murah..jauh lebih murah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails