Wednesday, 17 July 2013

It's not about the food..

mr hubby tak nak bukak puasa kat luar sbb leceh katanya...terkejar2 nak solat maghrib and tarawih...so sempena our anniv semlm, me pun take-away nandos ajer...ni 1st time beli mknn kat luar sejak bulan puasa ni...gigih me msk2 everyday wpun hanyalah lauk2 yg simple :p sbb mr hubby tak nak mkn mknn yg beli kat bazar ramadhan sbb tak sedap and tak healthy katanya :p

anyway, it's about spending the moment together...mkn apa pun kenyang jer sbb memang dh berpuasa sepanjang hari kan ;)


me beli gak 2 slices kek kat SR...adoyai mahalnya...RM10 for one slice tu (vanilla strawberry) and satu lg yg coklat harga RM7.50....
nandos pun of courselah pricey...and geram gak me..staff nandos tu terlupa bagi satu side order (coleslow)..pdhal me dh byr semua pun..balik umah tgk tak de pun dlm paper bag tu :(

so kos anniv dinner versi bajet ni..SR RM18 + nandos RM65= dekat2 RM100 gaklah...
kami tak pegi holiday time anniv sbb bln puasa kan..and thn ni dh byk pegi holiday pun..

selamat menunaikan ibadah puasa utk hari ke 8!

9 comments:

Salim Harmanain said...

rindu pulak nak makan SR puasa2 ni...haish :P

tiga lalat said...

Salam dan tahniah.Selamat ulangtahun. Untunglah selalu dapat pergi holiday percuma gitu.He.

mummymer said...

i pun gigih jugak masak setiap hari, tak pernah masuk lagi bazar ramadhan, orang kate mahal tahun ni..

anyway, hapy anniversary

ibuemir

Cik Aann said...

happy anniversary,
semoga dimurahkan rezeki dan bahagia hingga ke syurga

Tingkatkan Peluang Hamil & Kecutkan Cysts Dengan Shaklee GLA Complex

mama tisya said...

bole try komplen kt nandos tu..untung2 dpt free meal..try la

AyuArjuna BiGoshh said...

lama dah me tak makan nandos :(

juelee said...

btw, happy annibesari MZ

dah lama x makan nandos.. habi kureng suka..


hehe kek SR memang makin mahai kan? ritu saya beli gak yg vanilla starwberi tu tapi xkena ngna tekak :(

Rizziela said...

hari tu masa g nak makan kek kat SR pun Nampak harganya mcm dah mahal dah...dasyat gak kan

Nur-nba said...

Happy Anniversary kak.. Semoga berbahagia hingga ke syurga..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails