Thursday, 4 July 2013

Sydney City Sight-Seeing Part #4 | Macquaries Point, The Gap & Bondi Beach


tak abis lagi citer cuti2 sydney...ni masih sambungan citer ari ketiga kat Sydney...me tepek pics sambil citer yer

dari Darling Harbour, kami naik bus/coach semula...so me snap2 dari dlm bas ni...ni adalah taxi kat bandar Sydney..sempat gak kami naik taxi dua kali masa 1st day kat Sydney...

ni adalah hop on hop off bus...sama mcm yg kami pernah naik masa pegi London


 bandar Sydney...


The famous Harbour Bridge -view dari bwh

 ok. kami dh sampai ke destinasi seterusnya iaitu Macquaries Point

ada apa yer kat sini..

view yg sgt cantik dari Macquaries Point ni..

hubby & kids..ariff buat muka nakal

mommy and boys




a big park..green..

signage...nama Macquaries Point ni kira mcm taman peringatan/memorial park..mengenangkan jasa Macqueries tu (nama salah seorg pemimpin kat Sydney)--info dari tour agent kami

 posing dgn signage


 pokok2 yg sgt besar

aksi melihat buah yg tak tau nama apa buahnya tu

ariff ain cap

aksi bergayut kat dahan pokok yg berjuntai lagi rendah :p 

signage yg sgt menarik hati--HUG THE TREES ok!

ada bunga comel kat sini..bunga ni keras mcm plastic tapi bunga hidup...mesti sgt byk bunga kat sini kalau dtg time spring...

 some scenic view of Sydney city

ok..lps posing2 and hirup udara segar..kami naik bas semula..tu tgn ariff main lego yg dibeli kat Darling Harbour

tu nama destinasi seterusnya ie The Gap

snap2 dari dlm bas...

bangunan Art Gallery rupanya

pemandangan biasa di bandar Sydney


school girls in their uniform...semua girls wajib pakai topi...menurut citer tour guide kami...rules tu utk elakkan skin cancer ...kalau kat Msia biasanya girls muslim pakai tudung :)

ok, kami dh sampai kat The Gap

breathtaking view

Zharfan tlg snap

 tu signage..tour guide kata..dulu2 ramai org commit suicide kat sini..so government dh buat pagar so tak leh pegi dekat sgt dgn tebing yg tinggi tu...

 ok, dari The Gap, kami bergerak ke Bondi Beach..Aussie memang terkenal dgn pantai2 yg byk dgn cantik..ada dekat 100 buah pantai kat seluruh Aussie

posing2




 ombak besar gak..time ni dh waktu petang

MZ suka tgk bangunan2 dekat pantai tu...



 pic berdua mesti ada

ada life saving club..teringat mcm BayWatch gitu ;)

ok, kami naik bas semula...nak balik hotel dh...so MZ belek2 souvenir yg MZ beli masa kat Darling Harbour

siyes angin sgt kuat and ombak besar....ok..bye2 Bondi Beach...kami dh nak balik hotel


 tu jer citer utk hari ketiga kat Sydney.. ada lagi satu entry ie final entry masa final day kat Sydney...



3 comments:

anak Wan Salleh said...

Best suzi.. setiap kali tengok entry u lagi bertambah semangat nak pi overseas hehe

Ibuemir

Chekgu Azrine said...

Memamg lawa giler sdney..bestnya!!dapat jugak mz holiday kat sana

Hanim said...

Owh....sgt merindui adelaide :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails