Tuesday, 16 July 2013

Final entry cuti2 Sydney


finally...dh entry terakhir utk edisi entries cuti2 sydney 2013..
masa hari terakhir tu..dh tak de agenda apa2 pun...bangun pagi, siap2 utk check out ajer..sbb flight kami pukul 10 pagi..so kena berada kat airport paling lewat pun pukul 8 pagi...by 7 am kami dh check out, sempat juga breakfast kat hotel tp mcm biasalah kami hanya mampu mkn roti and tea ajer ;)

jom layan pics

papa & boys kat lounge..mama nak pegi setelkan check out


receptioan area...staff semuanya sgt frenly and courteous

zharfan tlg snap..pic terakhir kat hotel InterContinental Sydney...memang besh stay kat sini!

kami naik shuttle nak pegi airport--ni part of our sponsored holiday pakej


sampai kat airport...MZ terkejut sambil membebel--sbbnya...kena byr kalau nak guna trolley kat aiport..dh lupa berapa AUD rasanya 3 or 5 AUD which is kalau convert to RM memang agak mahal...something yg MZ tak biasa sbb kat Msia tak kena bayar pun..even kat UK pun tak kena bayar kalau nak guna trolley..and malangnya trolley bag kami pulak tercabut tayar sesampai jer kat airport ni..so sambil membebel2 MZ bayar gaklah utk guna trolley ni :( :(

dh abis pic kat aiport--tak de pic pun :p

now MZ nak tepek pics benda2 yg MZ rasa agak menarik/unik yg MZ berjaya snap2 masa kat sydney tu..

signage nama tempat yg sgt unik...panjang nama tempat tu...mengikut kata our tour guide, byk nama tempat kat Aussie ni adalah perkataan bahasa native Aussie..MZ dh lupa apa maksud Woolloomooloo tu...sbb tak salin..tour guide ada citer ari tu..


signage kaki--tempat melintas jalan..tak de plan nampak signage mcm ni kat Msia or kat Notts ;)

Aussie sama mcm UK..driver2nya berhemah semasa driving...jauh beza dgn Msia

signage tempat tunggu bas...MZ rasa kelakar pic tu..tak tau kenapa..sbb rasanya tak de pic ni kat Msia

cute kan nama restoran ni

klinik pun cantik!

byk kedai2 yg cantik sbb negara 4 seasons kan

byk nama tempat/nama jln yg sama mcm tempat kat UK...sbb Aussie pernah jd tanah jajahan British

7-11 bukan hanya kedai mcm kat Msia tapi ada jugak petrol station!


dh abis dh citer cuti2 Sydney....kami sgt enjoy our cuti2 Sydney ni

kalau ada rezeki, kami nak lagi datang Sydney...sbb MZ lom sempat pegi dolphin watching and melawat ladang anggur/grape valley etc..moga2 ada rezeki in the future..amiin

syukur Alhamdulillah atas segala nikmatNya

10 comments:

kacang buncis said...

bestnya :)

tiga lalat said...

Salam.Sungguh seronok pergi Sydney kan.Ini hadiah menang contest juga ke cik kak?He.

Ann Ishak said...

amin...semoga niat mama akan termakbul :)

Chekgu Azrine said...

untung MZ..merasa g sydney

Yana Ramli said...

wahh seronoknye jln2 obersea..

saya yana... slm kenal mama sharfan..

jom tukar2 link...

http://ad2ugudmomma.blogspot.com

kayyana said...

erk.. knp kene bayar? dahlah troli tu rosak .. kira rosak jugaklah kan.. kalau something yg berbayar ni haruslah servis tiptop.. hihihi..jgn bebel kak.. dieorang bukan paham pun.. hehehe

Mama Zharfan said...

@tiga lalat : yep, ni memang hadiah contest

@kayyana : troli kena bayar..troli tak rosak, yg rosak my trolley bag..kalau trolley bag tak rosak, i tak pyh guna trolley berbayar tu..

Rizziela said...

Bestnya..mcm mana nka dapatkan sponser tu kak suzi

Mama Zharfan said...

@rizziela : me menang contest ni..grand prize

Hanim said...

Haiyaa....lupa nk bgtau...kat sydney mmg troli airport kena byr. Kat airport adelaide free ajer. Dulu masa transit kat sydney, sanggup ku memikul beg berat semata2 nk jimat x nk ambil trolley. Hahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails