Thursday, 4 July 2013

Jadi mangsa rompakan dari dalam kereta

my colleague....ari ahad lps...dia singgah kat wangsa walk, she was driving alone...she was so careless ie terlupa,so dia letak her handbag kat atas seat sebelah driver...

so dekat traffic light wangsa walk (simpang yg sebelah belakang) , tiba2 ada org pecahkan cermin keta and amik handbag dia, lelaki bermotor dua orglah...kejadian berlaku sgt pantas..dia tak dpt buat apa2 :( time tu pukul 3 pm..

dia ada byk cash dlm her handbag sbb dia nak beli smart phone (rasanya few thousands RM)...and she lost her handphone (blackberry), thumb drive dgn segala mcm jenis important doxs, semua kad2 bank etc on top of cash..memang berpesta joli kataklah si peragut/perompak sbb dpt cash yg byk tu...

siyes sgt scary...and bahaya sbb dia drive sorang2 even broad daylight pun...and her biggest mistake...pegi letak handbag kat atas passenger seat which is a BIG NO-NO...sgt ramai org jahat, penjenayah di mana2..tunggu nak amik peluang ajer..all this while dia memang letak kat bwh seat..cuma ari kejadian tu dia careless and may be mcm tak expect such thing might happen..but it happened..this is Malaysia...now ranking top 10 kat dunia negara tak selamat and byk jenayah...

peringatan utk diri sendiri and semua readers yg baca blog me...moga2 kita semua sentiasa berhati2 and sentiasa dilindungiNya..amiin

1 comment:

εïзmummyHazaεïз said...

Ya Allah mintak jauh la kejadian mcm ni.. :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails