Tuesday, 27 August 2013

Buai laju-laju

kebanyakan kita suka naik buaian (swing) kan...esp yg jenis gantung kat dahan pokok tu...kalau photoshoot pun nampak sgt nice gitu...umah me tak de pokok, in fact tak de halaman pun..so dpt buaian yg jenis ni pun me sgt happy & bersyukur....

dua org model kecik dok atas buai

me suka dok atas buai ni...kira lepak2 dlm umah sendiri gitu..

masa ari sabtu lps, me pegi open house umah my colleague...masa mula2 sampai kat kwsn umah dia...waaaa terkagum me...sbb sgt byk banglo yg besar2 kat kwsn yg dia duduk tu...even umah dia pun sgt besar, dgn halaman yg luas...teringinnya nak memiliki umah banglo yg besar juga dgn halaman yg luas...emmm nafsu manusia takkan puas...selagi bernama manusia kan...so cepat2 me mengingatkan diri sendiri...bersyukur dgn apa yg me ada hari ini..ikut kemampuan me ajer...kalau kita rasa umah kita kecik, ada ramai lg org yg umah lagi kecik cthnya org dok flat...--me time bujang2 pernah menyewa flat sri langkawi kat taman melati..memang kecik spacenya and kurang hygenic kawasan flat tu(esp kwsn tangga)..

ok, sekian jer entry pagi ni..
bottomline...bersyukur dgn kehidupan kita kat dunia fana ni...kejap jer pun hidup kat dunia ni..kena sediakan bekalan utk rumah kat kehidupan abadi di alam sana, tu yg lebih penting, yg kita selalu alpa

5 comments:

kakinakl.com said...

selamat hari raya suzi
betul tu..hati tu nak macam-macam tapi baik kita bersyukur apa yang kita ada ni masih ramai lagi yang tak tak ada.

oh kamu pernah sewa kat flat sri langkawi gak ek..akak pun gak duk kat flat no 08

anak Wan Salleh said...

betul... kite tak pernah puas.. btw.. rumah u lagi besar dari rumah i :D

AyuArjuna BiGoshh said...

i suka buaian tu...

Nafisa81 said...

takleh naik buai...pening...

Ezna said...

moga kita semua dimurahkan rezeki...amin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails