Monday, 5 August 2013

Tradisi yang semakin pupus | hanya dua

zmn me sek rendah and sek menengah, teringat plak nostalgia berlumba2 dgn kwn2 and adik-beradik me, saper dapat paling byk kad raya

then gantung kad raya tu kira mcm display time raya lah..

now dh hampir pupus pun...jrg nampak kad raya dijual ..ada tp tak byk...
now lebih cepat and save cost guna FB or sms or other kids or technology mcm watsup etc

so thn ni me dpt dua keping kad raya...satu dari UIA (dekan faculty) dan satu lg dari HM sek zharfan.



agak2nya in few years to come memang akan pupus terus kad2 ucapan hard copy ni..

6 comments:

fazilzura said...

rs nye dh sgt2 pupus kut..

daku dpt sekeping ..

Lin Azlina said...

mmg pun..smakin dilupakan... dulu2 sbuk gantung kad raya byk2 kt dnding.. skrg nk wat guane.. bka laptop xpun smartfon jela

Amira Fairul said...

nampak gayanya, macam tu lah. paperless katanya.

Ann Ishak said...

mungkin akan pupus, kesian generasi akan datang tak merasa nikmat rasa bila dapat kad raya kan. angpau peket ni je yang saya rasa masih bertahan dan akan kekal bertahan sebab dalamnya ada duit hiksss

zety said...

samelah..thn ni 3 kot..tu pon dari lawyer & agen insuran kitorg ;p

Cik Nanie said...

ya sokong...dulu pun fatin banyk dapat kad raya..dok tunggu ja posmen mai rumah..tapi sekarang..satu pun xdpt dah hehe

jemput singgah blog baru saya :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails