Thursday, 1 August 2013

risiko COD

me terbaca kat FB...adoyai..scary sungguh!!



me ada gak buat COD time me jual brg2/hadiah contest...and biasanya me akan arrange utk jumpa buyer kat mana2 stesen minyak kalau me pegi sorang2 lah...seboleh mungkin me try arrange time mr hubby boleh temankan sbb risau gak kan anything can happen esp buyer tu of courselah total stranger...

yg paling besh & selamat, buyer dtg collect brg kat umah time mr hubby ada :) mcm me jual tv sony last week :) syukur dh setel jual tv tu


 

9 comments:

anak Wan Salleh said...

err, i lagi selalu buat COD.. setakat ni alhamdulillah, but anyhow, i always dun agree with the idea orang ambik barang dekat rumah. where possible, i dun want they know where my house is.. but this status bukak sikit mate i

Eyriqazz said...

betul tu..normally kalau saya jual barang COD saya pilih tempat public yang ramai orang i.e. shopping complex or restoran...

Rizziela said...

Takutnya kan..

So far sepanjang berurus niaga COD ni ...customer semua baik2 belaka..sebab kebanyakannyer wanita

mr.F said...

takutnya.... saya pernah sekali jual COD dgn org yg tak kenal... headphone Dr dre. He's indian. Saya ajak jumpa dkt kfc seksyen 7 shah alam sebab kawasan public. Saya tunggu, dia datang bawak bmw... saya mintak dia keluar... tapi die ajak masuk kereta dia... so, saya takde pilihan, terpaksalah masuk...die nk try dulu headphone tu...then ok, die bg cash... nasib baik die tak bawak lari saya...hahahha... dup dapdup dap jugaklah bile jumpe dgn strangers ni...

AyuArjuna BiGoshh said...

isk isk macam2 skrg yang berlaku kat malaysia kan :(

fazilzura said...

alamakkkk ngeri nyeeeee

sibbaik cod kt tmpt2 trbuka.. dan yg penting SIANG.. kalau mlm2 tu sory lewww

lala yusof said...

ya saya pn slalu COD tp pastikan berteman

ayu zarina said...

normally bagi yang buat business online ni, perkara COD memang satu keperluan.. so far ayu ngan hubby sama2 akan cod kat tempat public contoh shopping complex atau petrol station.

tapi yang bab amik kat rumah tu...huhuhu...rasanya tak sesuai lah...seboleh2nya tak nak stranger tau rumah kita..

Eliss Mie said...

baru COD barang customer malam tadi di petron. tapi pelanggan perempuan. hehehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails