Wednesday, 21 August 2013

Hasil contest untuk charity | inspiring

MZ bercomping sbg side income utk menampung kehidupan..rezeki utk anak2 & family MZ esp kalau menang apa2 yg berguna mcm menang cash, voucher, gadjet2 etc (wpun lately dh lama tak menang apa2 yg besh)

tp MZ sgt kagum, impress, tabik spring dgn seorg kwn comper...he's a non-Muslim, non-Malay and a pro-comper and very active ie selalu menang hadiah yg besar2 valuenya...tapi...all the contest prizes...dia akan amik modal POP dia ajer..selebihnya dia akan dermakan untuk rumah kebajikan tertentu (ada umah anak yatim yg dia derma regularly)...siyes inspiring....cthnya kalau dia menang cash RM2k, dia akan amik modalnya, say RM100, the rest semua dia dermakan..and he has been consistently doing this for quite some time..and bila dia menang barang letrik cthnya tv, peti sejuk etc..memang semua akan diberi kepada umah anak yatim tersebut..



emm...MZ ada gak derma esp kalau menang cash, tp  a lil portion only lah...tak mampu nak derma the whole thing like him..may be sbb dia tak de komitment family kot...rasanya he's still a single man..

anyway, MZ selalu ingatkan diri MZ, apa2 rezeki yg MZ dapat, part of it memang utk org lain ie org2 yg memerlukan sumbangan kita...

I give not because I have many, but because I know how it feels when I have nothing/in dire need --from quotes..

3 comments:

CikLily Putih said...

kagum dengan orang tuh...

AyuArjuna BiGoshh said...

franco ehhh

azura samsuddin said...

superb kagum sbb x semua org cmtu, bg sy sape yg join contest tu mesti mengharapkan juga menang/hadiah tersebut ... xpe sis, kite menderma/besedekah mengikut kemampuan kite :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails