Monday, 25 November 2013

Because almost everyone went for a holiday

my zharfan everyday ikut me pegi office..sbb me tak tahu nak letak dia kat mana..kdg2 me letak kat umah adik me kat kg warisan tu..ada jer short activities lat UIA tp semuanya kena byr lah...rate around RM50-RM60 per day...rasa mcm costly plak..tp me ada register him for english course dec nanti (2 hari =RM200)--semua pun perlukan duit

anyway, musim cuti sek ni...sana sini nampak org update kat FB that they are on holiday...adik me and family..every week pegi travel cuti2 msia sambil driving his subaru..last weekend they all pegi desaru

kwn2 comper...ada yg pegi NZ (GP winner contest fernleaf), ada yg akan pegi Istanbul (winner contest Fruit Tree)..semua hasil contest...memang super besh lah sbb cuti2 FOC..rezeki masing2 kan..
jiran2 me pun pegi holiday...ada yg pegi Labuan, ada yg pegi Cameron Highlands, ada yg balik kg kat Kedah..

me?? keje berlambak2, nak marking test papers, nak submit article utk publication, nak siapkan report..the list goes on and on...my annual leave ada lagi dlm 10+ ari..tp kelas full jer everyday...mid dec nanti baru abis kelas..sbb student bz nak exams plak...tp mr hubby dh abis cuti tahunannya...ada lagi sehari dua kot..pyh nak apply and memang sikit cuti tahunannya sbb he's working on Saturday..so even nak pegi mana2 on Saturday pun dia kena amik annual leave..tu laju jer abis his cuti tahunan tu...no choice lah sbb periuk nasi kat situ..tak mudah nak cari keje lain kat tempat lain...so bertahan ajerlah...

anyway...looking back the whole year this year...syukur alhamdulillah...plus minus...for 2013 -- dh 6 kali weolls pegi holiday ie family holiday...2x obersi 4x cuti2 msia ( 2x cuti2 obersi tu--sydney and singapore...cuti2 msia tu...dekat2 jer..pegi lost world of tambun, pegi genting highlands, then overnite stay kat de art hotel shah alam dan aloft hotel kat kl sentral)...so mr hubby kata tak perlah tak pegi holiday time cuti sek ni pun..

actually me ada gak plan nak pegi :Legoland wpun sedia maklum memang crowded lah time cuti sek ni...zharfan & ariff memang look fwd lah sbb kami tak pernah lagi pegi legoland..USS dh dua kali pegi

tp tak sure dpt pegi ker tak sbb me masih menunggu2 tixs legoland yg me menang dari magz Libur...entah bila akan dpt...me ada tanya team libur kat fb..katanya diaorg masih follow up dgn pihak legoland..so memang tak tahu bila akan dpt  tixs tu

so kesimpulannya...time weekend kami kuar ronda2 shopping complex ajer lah...tak de plan nak gi holiday lg buat masa ni..

moga2 ada rezeki utk me & family cuti2 obersi lagi thn dpn insya Allah..

uolls pegi cuti2 ke mana sempena cuti sek/ujung thn ni..

6 comments:

msredcheesecake said...

sy pon tak pergi bercuti hujung thn ni...tapi tatu lah last minit ada plan pulak...

Chekgu Azrine said...

InshaAllah akan ke grand lexix PD jek bln 12 ni

mummymer said...

me satu tu je lah, i mean satu kali overthesea trip, itupun still boleh nampak malaysia hehe ..tak termasuk biz trip... selagi emran tak buat passport, i rasa tak secure untuk berjalan dengan emir.. :(..

and me pun tak plan pergi mana-mana masa terdekat ni, except that nanti i pergi langkawi for team building. tu je lah kot..

rezeki masing-masing..

Syima Emi said...

tu la syok dgr org g holiday time hjg2 tahun.. mcm saya, kurang suka g time hjg thn sebab org ramai.. mgkin lepas ada anak, barulah bersesak sekali time cuti sekolah hehehe.. apapon, atleast MZ ada merasa holiday jauh2 thn ni, kebyakan FOC(eh ke semua FOC) hehe.. rezeki semua tu alhamdulillah..

Mama Zharfan said...

@msredcheesecake : boleh geng dgn me :)

@Chekgu azrine : beshnya..grand lexis PD yg ada private pool tu kan..teringin me nak pegi sana..

@mira : ur 'dolphin' trip tu sgt exciting!! :)

@syima emi : FOC? heheheh LOL :) :)

Daniela said...

sama la.. tahun nie.. tade plan nak ke mana2 sob2.. :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails