Thursday, 14 November 2013

Walaupun tak kenal tapi terasa macam kenal

Nadia Hazmi...she's a mom like me...kenal kat FB jer pun...tapi setiap kali baca apa yg dia tulis..terasa sayu di hati...gaya penulisan yg menusuk hati...

semlm dia ada tulis psl ADEK dtg dlm mimpi beliau...
Nadia ni baru jer kehilangan her youngest son, umur 2 thn lebih...ie 40 hari yg lps...sbb operate kat IJN...i tak sure sgt the exact story...tp melihatkan sgt byk pics her late son when he was alive..nampak he was so healthy, so happy, so cheeky..until the day he went for operation, then died :( berat mata memandang..berat lagi bahu yg memikul...

perpisahan abadi memang sgt perit....

dari pengalaman ibu2 lain yg diuji dgn kehilangan permata hati mereka...
me rasa lebih menghargai anak2 me...sbb kdg2 me ni hilang sabar gak bila diaorg buat perangai/bergaduh...kena sentiasa ingatkan diri sendiri...anak2 adalah nikmat, anugerah, pinjaman dariNya...kita tak tahu berapa lama kita diberi pinjam...so kena appreciate every moment with 'em, love 'em with our heart and soul...didik mereka dgn sebaik mungkin...Insya Allah
.

5 comments:

Fiza Rahman said...

Suka baca FB nadia juga. Kata² nya penuh makna. Buat saya lebih menghargai anak².

Sidratul Muntaha said...

yup
ade member cik puan ana kot yg forwardkan story Nadia Hazmi
lately tak lalu nk baca citr sedih psl ank2
merata la citer ank kena dera.
last sekali aritu budak indian nama nandini yg diselamatkan cik yusri mekanik tu
Allah..semoga anak2 ni selalu dalam lindungan dan rahmat Allah selalu.

kayyana said...

yana ada 2 kawan yang kehilangan bb mereka atas kecuaian org lain.. yes anak anak adalah anugerah Allah.. yang pastinya mereka adalah amanah sementara buat kita ni.. perkara inilah yang selalu buat yana sbar dengan karenah anak anak.. walaupun penat Tuhan saja yang tahu tapi demi mereka yana abaikan rasa pnat dan hargai stiap masa bersama anak anak.

εïзmummyHazaεïз said...

Baru lepas melawat fb nye. Sedih. Tersedu sedan skrg T.T

Mama Zharfan said...

@fiza rahman : i agree, so true

@sidratul muntaha : memang mood akan jd down bila baca citer2 sedey

@kayyana : so true

@mummy haza : memang sedey :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails