Thursday, 14 November 2013

Re : Tudung Fareeda

tudng fareeda yg sedia famous, menjadi semakin famous sempena wedding mawar-fizo...and along with their popularity...comes with it the controversy...

ramai gak yg mempertikaikan psl tudung ni tak berapa memenuhi tuntutan syariah sbb singkat sizenya/tak cover dada..

and those yg defend tudung fareeda ni esp those die-hard-fan yg memang beli & pakai...ckp ada jer fareeda yg labuh..
so gigih me menggoogle...99% pics yg ada kat google...nampak mcm comel and singkat jer--size S or M ajer..

ada ler me terjumpa nama Fareeda Zaynab...tp memang jrg nampak model2 Fareeda pakai yg labuh...so tak salah lah persepsi kebykan mereka yg ckp tudung fareeda ni 99% singkat
and rasanya memang design utk those yg badan petite kalau size S & M...tp realitinya...ramai yg pakai size ni wpun tubuh tak berapa nak petite--so saper yg salah? customer ker designer? sila jwb sendiri...

gigih me menggoogle---anyway me minat jugak tudung ni..tp sbb harga RM150 and above..so..so far lom pernah beli lg fareeda ori...tudung2 yg me pakai sekarang, me beli chiffon 3 layer tp brand lain-- harga around RM80-90 gak lah sehelai ..tp tak delah cecah RM150 sehelai...ada gak me ckp dgn mr hubby ari tu..."thn ni, bila abg dpt bonus..rasa mcm nak suruh belanja tudung fareeda ori sehelai.." ;) sebenarnya it's really about the price...faktor utama me lom beli fareeda ori...sbb nak kena amik no kat butik then kena queue--me tak suka beratur2 and queue or berebut2 semata2 sbb nak beli brg...not my style..

jom jamu mata

me berkenan design yg ni sbb boleh lilit2 mcm shawl

beshnya ...pegi paris pakai fareeda :) windu nak gi paris lg...

 i like!!!

satu2nya Fareeda versi labuh yg me jumpa masa me google..tp rasanya yg versi ni tak popular di kalangan model fareeda or die-hard-fan fareeda

nice!!

rasanya dlm by2 fareeda, yg ni antara yg paling famous...sbb kaler terang2 and cantik kombinasinya

 cun banget!



12 comments:

kayyana said...

mmg kak.. kalau fareeda buat sale ke atau promosi ke org sanggup tunggu kt situ sebelum subuh ok.. tp bile beli sekali mesti nak beli lagi,,

Gieyana said...

Yg last pic tu cung giler..:)

anak Wan Salleh said...

i tak tau sejak bile tp i suke tudung fareeda. ade lg satu fareeda khadija. mcm shawl, u boleh buat jadi labuh. i ade beli tp i jual sbb tak reti nk lilit

~emi~ said...

Mahal sgt. Student mcm sy tak mampu nak beli. Hehe


btw jom singgah blog sy :)

Rizziela said...

cantikkan model dia

Nazz@Purple said...

pernah tgk diana amir pakai tudung fareeda dlm rancangan masak2 mknan sunah ke dulu,dia pilih yg labuh menutup dada...

Nafisa81 said...

my husband say no no no! huhu

transformed housewife said...

mmg byk yg singkat2. sy tak beli tudung mahal2 ni. plg mahal beli yg harga RM40 jela.

misz sheyla said...

xpernah minat dgn tudung fareeda...n xtau nape harga die mahal...n xkuasa nk pegi amek num

Mama Zharfan said...

@kayyan : bila dh obses, semua pun sanggup :)

@gieyana : i pun berkenan

@mira : i suka jer lilit2 ;)

@~emi~ : rasanya jrg student pakai tudung fareeda ni..sbb nampak matured..anyway tq sudi singgah kat blog me

@rizziela : mawar memang sgt cantik

@Nazz@purple : tu yg me teringin nak gi butik fareeda--nak tgk apa koleksi labuh yg diaorg ada

@nafisa81 : my hubby ok jer :) jrg dia mengomen bab2 my dressing ni

@transformed housewife : me pun so far lom pernah beli yg harga above RM100, so far paling mahal me beli harga RM89 (kat qaira butik tu)

@misz sheyla : lain org lain tastenya hehheh and part tak kuasa amik no tu--ha boleh geng dgn me :)

Ya ALya said...

Saya salah sorang peminat tudung fnj ni.. tp tu dulu....fnj dh x laris mcm dulu dh...dkt group pun byk yg x laku....dulu klu jual preloved fnj mst 100++...now below 100...yg rm50 pun ada...nasib saya letgo tudung fnj lebih awal...skrg tinggal sikit je fnj..yg lain made in vietnam.. skrg saya dh jatuh cinta pd bawal aidijuma..

my valorem said...

Salam,

Kami sedang membuat Year End Warehouse Sale untuk tudung zanrias, tudung bokitta, telekung berbatu rhinestones dan juga ice cream/ dessert maker menggunakan buah-buahan beku sahaja. Sila layari www.myvalorem.com kalau beli lebih dari 1pc ada extra discount..jadi, jemputlah beramai-ramai ke www.myvalorem.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails