Tuesday, 26 November 2013

Mama tak adil | Baby baby baby

Zharfan : Mama ada 7 adik beradik kan
Me : a'ah
Zharfan : tak adil lah..Zharfan ada Ariff jer...kalau ada adik beradik ramai, boleh main macam2 beramai2...kawan Zharfan (nama 'Ku) tu dia ada ramaiiii adik beradik...
Me : kan zharfan ada ariff..oklah tu...tgk kak wani (my niece)..dia sorang2 jer..tak de adik beradik...lagi kesian
Zharfan : Zharfan kalau boleh nak abang dan kakak, tapi sbb Zharfan sulung..so tak apalah tak de abg kakak pun...tapu zharfan nak adik ramai2..dapat sorang lagi pun ok...
Me : Mama dh tua lah...dh tak boleh beranak :p
Zharfan : Zharfan nak doa dgn Tuhan...biar tahun dpn, Mama pregnant dan kita dpt baby baru..
Me : emmm *speechless mode ( he really wanna a lil sibling..)

Faktanya...lps me remove implanon last 2 years..me tak merancang pun...cuma tak de rezeki nak dpt baby..and may be ada some other external factors kot( in particular...fertility decreases as part of aging factor)..so mcm low possibilities utk dpt baby tu ...wallahua'lam



7 comments:

mrs Fiza said...

sis blh cuba rawatan homeopathi..mana tahu dpt membantu..sbb my sis in law 13 tahun menanti anak kedua..lps rawatan alhamdulillah trus pregnant.ada masalah tersumbat..lpas makan trun darah mcm period.dgn izin ALLAH skrg dh bersalin anak kedua.

Mama Zharfan said...

@mrs Fiza : thanks for the info :) :)

anak Wan Salleh said...

insyaAllah Suzi.. doa budak kecik selalu termakbul..

Nafisa81 said...

makan jamu...

AyuArjuna BiGoshh said...

touching pulak entry ni...

suzz u masih blh dptkan ank...
cuma mungkin kena ada pengambilan vitamin + makan yg betul kot..

apapun kena banyak doa :)

Liza Yati said...

Insha Allah ada rezeki nanti. Allah Maha Mengetahui

Mama Zharfan said...

@mira : amiin

@nafis81 : me jenis tak berapa rajin nak mkn jamu :/

@ayu : me ok jer...cuma zharfan yg beria2

@Liza Yati : amiin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails