Wednesday, 27 November 2013

Life without FB..

my colleague (she's a professor)...she does not have FB...katanya, her personal life is not to be shared with other people out there...i believe tak ramai yg have the same view...tp i really respect her stance

dunia hari ini..tak ramai org yg tak de FB...and those yg ada FB..ada yg aktif update mcm2 status (semua benda pun nak update!!)..ada yg tak aktif sgt update status tp suka baca or like or share (me kot)..ada yg suka upload pics anak2, pics mknn etc etc

ari tu me ada baca kat forum cari.com.my...psl single woman/lady yg rasa tak selesa/jeles/bosan sbb those married woman suka bebenor upload pics anak2  or spouse kat FB masing2...so those yg tak de spouse, tak de anak..mesti 'terasa' kan...to some extent I agree...tp sbb nama pun media sosial...tu lah kot fungsinya..bersosial..tp personally...me pun rasa 'annoying' kalau byk sgt pics anak2 or spouse or pic selfie yg diupload oleh saper2 pun kat FB...kiranya berpada2lah kalau buat apa2 benda pun...Tuhan tahu apa niat kita upload apa2 pic kat FB tu..or tulis apa2 status kat FB tu...



and ada gak pic yg me rasa tak cute..so me tak de lah nak puji cute..sbb rasa mcm tak ikhlas..so me tak like or tak komen apa2 pun...or kalau rasa tak suka..me hide jer (guna fungis hide kat FB)..and kalau rasa extremely annoying..me unfren jer hehhehe

happy wednesday uolls!!

10 comments:

permatabiru said...

FB just for media sosial like suka2 je..if xsuka just ingnore je..rasa sma kot pendapat dgn mama Zharfan...klu pelik2 sgt unfrendz je..:)

Daniela said...

kdg2 ada benda yg kita post org rasa tak selesa.. hehe.. jadi kena berhati2 kdg2 kt sedar.. hehe :)

Tidiey said...

me pon dh jarang2 online FB kak...bkn sbb malas pon...tp takpe la...takde FB pon tak mati rasa2nya...once a month bukak FB pon ok jugak..tp seronok jd silent reader atau follower...

Oshin Kecik said...

oshin da deactive fb ngan twitter hampir sebulan lebih...so far, semakin selesa tanpa dua media sosial ni..makin byk benda boleh buat hehehe

Liza Yati said...

Dulu ada FB. Skang dah delete. Mungkin itu juga antara penyebab delete. huhu..

MZ, Jom join Giveaway kat blog Liza. http://lizayati.blogspot.com/2013/11/count-books-giveaway.html.

The more the merrier!

anak Wan Salleh said...

me selalu pasal anak lah.. apa lagi, tak tau la orang annoying ke tak.. if do, forgive me.

Chekgu Azrine said...

Huhu..kurang jgk up status kt fb..huhu

LuN@_aiDi said...

iols klu rasa tak selesa dengan sape2 punye post hide jer..hihi
klu giler punye annoying. Unfren terus! hahaha

Mama Zharfan said...

@pemata biru : we share the same view :)

@Daniela : can't agree more

@Tidiey : me everyday berFB sbb cari info psl contest

@Oshin Kecik : wahhh samapu deactivate tu :)

@Liza Yati : wahhh sampai delete tu...me dependant dgn FB sbb info contest

@mira : ok jer , tak annoying pun :) :)

@Chekgu Azrine : kita geng lah :)

@Luna aidi : yes,sama mcm me hehhehe

Sidratul Muntaha said...

ade pro and cons jugak
yg penting jaga adab dan aurat
certain orang mgm tak samekan..
kami pun kdg2 suka kdg2 tak suka
cumanya
mmg tak suek selfies sbb ramai kwn2 lelaki jugak dlm frenlist
baik yg muslim or non muslim

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails