Tuesday, 12 November 2013

Untukmu IBU

peringatan utk kita semua yg masih ada ibu...jgnlah kedekut utk bagi part of gaji kita sbg duit hadiah utk ibu setiap bulan...of course takkan sama dgn nilainya dgn kasih sayang ibu utk kita...tp nilainya biarlah munasabah dgn gaji kita :)..wpun ibu tak mintak, tp tanda terima kasih utk ibu...deep in her heart, mesti dia sgt menghargai duit yg kita bagi..esp kalau ibu kita adalah seorg surirumah..

pengalaman me sendiri...insya Allah, duit gaji kita yg kita bagi utk ibu. tiap2 bulan tu..kesannya...hidup kita lebih diberkati, rasa tenang, rasa happy sbb dpt berkongsi kegembiraan, berkongsi rezeki..dan hidup kita akan lebih smooth..believe me...setiap doa dari ibu utk kita..indeed PRICELESS...


 RM50 nowadays memang sgt kecik nilainya..kalau gaji kita ribu raban, takkan lah bagi RM50 jer utk org yg kita sayang....

mode windu my mom..

5 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

alhamdulillah mak haza stay dgn haza after abah pergi.. doa seoang ibu tu sangat mustajab, mujarab & makbul

me suya said...

betul2.. thanks ingat mengingatkan. Pada SUya 50 sekarang bi boleh beli beras and few pack of sugar je la. So,in sha Allah.. Belanja untuk Mak akan di review selari dgn kenaikan yg dirasai.

p.s: Copy post MZ utk bagi peringatan kawan2 sekali :)

kayyana said...

btul tu kak... kdg kdg bile yana buat budget bulanan yana rasa da negatif da balance gaji.. tp tetap bg mak duit tetiap bulan.. so far selama ni yana bg mak duit tak pernah duit yana negatif wlupun dlm planner balance negatif.. pelik kan.. berkat doa seorang ibu.. ada rezeki dr ALLAH..

Fizah Mohd said...

Duit gaji kita akan lebih berkat bila kita tidak lupakan mereka (ibubapa)walaupun nilai yang diberi kepada mereka sangat sedikit. Bukan wang ringgit mereka pandang tapi ingatan kita yang mereka harapkan.

Mama Zharfan said...

@mummy haza : alhamdulillah :)

@me suya : silalah share2

@kayyana : so true dear

@fizah mohd : sgt betul

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails