Wednesday, 15 October 2014

3 putera, 3 karekter berbeza

dh lama tak tulis citer psl anak2..so this time rasa nak story2 psl my 3 boys plak (sbb enjoy baca psl my sil citer psl her kids)

zharfan my eldest..chubby sbb suka mkn..tp dari segi responsibility, memang boleh diharap..dh boleh tlg jaga baby jugak ie tolong riba baby time mama nak solat or nak buat apa2 keje..baby suka sgt beriba selain berdukung..standard lah baby kecik kan :) tlg mama angkat kain, dh pandai kemas bilik sendiri, vacuum bilik etc
and zharfan byk mengalah dgn ariff...bila bergaduh...memang kerap bergaduh tp cepat plak berbaik dan gurau2..standard adik beradik hehhe

my heart & soul


ariff...my 2nd child..lately sgt byk buat perangai...may be sbb nak perhatian...may be sbb dia nmpk mcm mama sibuk jaga baby and beri perhatian kat baby kot...baby nak susu dia pun sibuk mengamuk suruh mama buat susu dia jugak...
sgt obses dgn lego..hari2 nak beli lego (yg fake/made in china- dlm kotak tu RM5 sekotak)..suka mkn ice cream tp so far gigi tak rosak lah..and sgt suka mkn buah! mkn buah mcm mkn nasi..cthnya buah anggur...dan apa2 jua buah...photogenic sbb kulit agak cerah compared dgn zharfan dan razeen and senyum pun sgt manis (mama puji anak sendiri :p)
sgt suka buat perangai suka bergaduh dgn zharfan..and tak nak mengalah..kdg2 mama dan papa ada jugak hilang sabar...kalau nak cubit pun lps tu rasa kesian..tp cubit gaklah bila teruk sgt perangai..

razeen..baby bongsu..so far tak nmpk lg karekter sbb masih kecik..tp so far sgt senang dijaga..jrg nangis kecuali time lapar or poo poo..tp now dh dua bulan setenganh..dh pandai asyik nak mintak didukung dan riba jer..dh start nak meniarap..tp lom berjaya, asyik dok senget jer and berusaha keras nak meniarapkan diri...minum susu mixed susu ibu dan susu formula enfalac..

anak2 adalah anugerah dariNya..insya Allah..seboleh mungkin nak bagi yg terbaik utk diaorg...materially tak susah sgt ..sbb ikut kemampuan kewangan..
cuma nak bentuk akhlak, perangai, tingkah laku..tu yg sgt mencabar..

salam hari rabu nan cerah :)


5 comments:

Cutemama1702 said...

hurm.... macam same jerk dgn 3 hero kt hihihihiiiii

Chekgu Azrine said...

Lain ank lain rgam..nsb kita ada sikit je..klu ramai2 fitammm jgk..hahaha

tiga lalat said...

Salam. Hee ceria bersama anak-anak.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ILA KUAT PUN SEBAB ANAK2.. 3 ANAK MESTI 3 KALI TABAH KAN SUZZ?

AyuArjuna BiGoshh said...

alololo chomeynyaaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails