Thursday, 2 October 2014

Untuk masa depan anak-anak | Takaful & TH

Alhamdulillah..for all my 3 boys..I managed to give them each takaful protection and savings in Tabung Haji

Ariff and Zharfan both Takaful Siswa, Razeen plak takaful siswa dh tukar nama and give more benefits (like long term savings)..tak mampu nak byr byk2...RM100 for each,, tu pun dh RM300 sebulan... (memang byk gak byr insurans for my whole family...myself..Great Eastern Life. mr hubby..etiqa..and byr for the whole family group insurance utk hospitalization ie utk masuk wad kat private hospital)



and for savings a/c..semua dh ada Tabung Haji kecuali Zharfan, masih simpan dlm Yippie Maybank..lom sempat bukak lagi..savings for my sons ni..tak regular pun..so amount tak delah byk lg pun..simpan bila ada duit lebih, simpan duit raya diaorg etc..

MZ dan hubby berdoa agar dpt pegi tunaikan haji sebelum usia 45, Insya Allah...by that time Razeen pun dh 7 thn..



salam hari rabu, moga hari ini lebih baik dari semlm,..... wpun petrol naik 20 sen hari ni..hidup mesti diteruskan wpun brg2 akan naik harga lagi dan jd lebih peritlah sedikit sebanyak...

6 comments:

Lin Azlina said...

saving tuk masa depan... :) didik dari awal

Chekgu Azrine said...

alhamdulillah..
rezeki anak2

Mama Zharfan said...

@lin azlina & Chekgu azrine : alhamdulillah

Merlyn Hasshim said...

tgk entry ni mengingatkan nak kena bukak akaun SSPN bebudak yang dah bertahun asik duk delay jer. borang dah ambil, isinya belum.

AyuArjuna BiGoshh said...

demi ank penjam mata..buat yg terbaik susah macmana sekalipun

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

yp betul.. insuran sangat penting.. kalau ikut memang dapat berjimba2 kalau tak bayar insuran.. ila bayar anak2 insuran plus ila je dah almost 500.. khairy lum lagi sebab doc cakap memamg tak lulus punya dengan sakit jantung dia tue :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails