Saturday, 4 October 2014

Keputusan yang sukar | dendang perantau

berat rasa hati kerana terpaksa membuat keputusan utk tak balik kg raya eidul adha thn ni :(..mr hubby dh hampir habis cuti tahunannay ada 2-3 hari jer lagi berbaki utk thn 2014 ni..and alasan kedua..sbb my razeen kecik lg..penat travel esp bila stuck dlm jem musim raya ni..and alasan ketiga..ari tu me dh lama dok kg time berpantang, so should be ok tak balik kg pun..

so raya di KL ajerlah..
so pg2 esok..planningnya..everyone pakai cantik2..mr hubby dan 2 boys pegi solat raya..MZ masak apa2 yg patut utk mkn di pagi raya..and kalau sempat nak snap2 pic berlima..and kalau cuaca elok boleh kuar jln2..
MZ buat akikah utk razeen kat kg (amik satu bahagian dari lembu korban) MZ wakilkan my adik lelaki utk niat akikah tu..

so tepatlah lirik lagu dendang perantau tu utk MZ ..
di hari raya, terkenangku kpd sidia --sidia tu my mom and my adik beradik
kgku indah nun jauh di sana..

note : ari ni pg2 td dh pegi tesco angkut my 3 boys utk shopping groceries.mr hubby mcm biaas keje ari sabtu..

3 comments:

Chekgu Azrine said...

Salam aidiladha MZ..xpe..klu kt kl blh rest2

Merlyn Hasshim said...

Salam Aidiladha Mz. Tahun ni me balik kampung penuh dugaan dan cabaran apabila kereta rosak di tgh jalan, kena patah bali rumah, hantar masuk workshop dan gerak balik sebelah petang. Alhamdulillah, berjaya tiba di kmapung halaman (cerita ni tak letak dlm blog, nanti kalau mak baca dia risau ler pulak)

AyuArjuna BiGoshh said...

Slmt hr raya mz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails