Sunday, 12 October 2014

Alah membeli menang memakai

bagi MZ, berbanding baju dan tudung dan pandora yg agak kerap dibeli, antara benda yg tak kerap dibeli adalah kasut termasuk jugak sandals dan wedges..ada few jer yg sgt comfy yg paling kerap dipakai..the rest dlm almari tu...simpannn ajer...nak buang masih baru, nak pakai..emmm...kdg2 cantik di mata, cantik di kaki tapi bila dibuat jln2 byk2 sikit, kaki jd lenguh or sakit..ie tak berapa selesa gitu

kasut pompuan secara averagenya tak semahal kasut lelaki..so justifiedlah kalau nak beli byk2 pairs pun sbb nak gilir2 pakai kan ;) what a good excuse!

antara kasut yg me suka pakai ..now dh lusuh pun..the one yg kaler merah ni (soft leather)..brand Clarks..kasut ni dibeli kat UK..so memang dh agak berusialah sbb me balik dari UK for good pun pd April 2011..dh 3 thn lebih pun ding dong ding dong...so sbb mcm dh lama so dh tak ingat harganya berapa..tp of course tak mahal sgt sbb kalau mahal tak mampu lah nak beli awal2 lagi kan..rasa2nya bwh 20 pound ni harganya..



kat Msia mcm sgt jarang masuk kedai kasut Clarks sbb harga mcm beratus2 RM averagenya...kat Msia ni..setakat kedai Bata tu bolehlah kerap2 masuk cuci2 mata then buat2 terbeli bila terberkenan..tp me lagi suka beli kasut kat AEON or Parkson..kdg2 beli jugak kat Butik Carlo Rino (ie beli kasut raya thn ni)..

kat UK, kedai kasut Clarks ni mcm kedai kasut Bata kat msia dari segi byknya outlet dan harganya dlm duit pound sterling (dun convert, sbb gaji kat UK pun kita tak convert to RM kalau stay kat sana)..

sekian bebelan di ptg hari
pg td kuar shopping groceries kat Mydin USJ..syukur ..rezeki anak2 ..shopping guna voucher ajer :)

4 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

i suka warna merah :)

Chekgu Azrine said...

kasut clark saya pun dah lebih 3 tahun jugk pakai..sangat comfort..memang suka sangat dengan brand clark..

AMIIZAA said...

MZ saya pon suka clark sedap pakai dan thn lama...:)

Ezna said...

I baru dpt voucher planta tu rm200....alhamdulilah shopping utk groceries....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails