Thursday, 30 October 2014

Tak jadi merajuk dgn poplook | then terbeli lagi

ari tu (last few weeks) i ada buat entry psl i beli cardigan chiffon dari poplook..harga sale so agak murah..RM41 jer..bila dh dpt..kecik la plak!! i tersalah ukur size diri sendiri nmpknya...so i cepat2 return..dgn harapan dpt tukar size or at least dpt store credit (refund)...memang ada form utk return pun bersama bj/parcel poplook ( so i byr RM6 poslaju utk return..tak kisahlah asalkan dpt tukar szie/refund)

rupa2nya item yg sale price memang tncnya tak leh return..and tak leh refund..so poplook bg email ckp suruh me byr RM6 utk dia pulangkan cardigan yg i beli size kecik tu...sedeynya :( :(
i tulis dlm email...i wasted RM12 and dpt benda yg tak leh pakai wpun i sendiri yg salah ukur size...and i ada tulis ni last lah i beli dari poplook :p

then last2 poplook email balik ..ckp dia try bg size lain mcm yg i request..kira pengecualian lah ..wpun tnc ckp tak leh tukar/refund

so dh dpt size cardigan yg i nak ie L..mula2 i beli size M..
emm.risiko beli brg2 online ni..sbb i pernah beli dress poplook size L tp sgt loose..tu confident beli cardigan size M..rupa2nya cutting kecik alahai

and then, i plak suka sgt pakaian yg ada elemen lace...bj lace, skirt lace etc
ari tu dh beli skirt lace kaler itam..beli kat booth dlm UIA
then ternampak kat website poplook ada plak skirt lace kaler pink! adoyai..memang tak tahan lah..terus beli..size M-L dh sold out..memang plan nak beli size L...so try beli size XL..sbb tak sure cutting kecik or besar..kira gamble lah..wpun rasa2nya besarlah utk me size XL ni..

ni amik pic dari website poplook..nama skirt ni Putri Lace Mermaid Skirt




dh dpt pun..cutting memang besar!! pinggang besar yg amat..so mls nak return dh..leceh..me alter ie jahit cangkuk kat pinggang bagi kecik sikit..
and sgt labuh..so kena lipat2 kat pinggang utk bg singkat/senteng sikit...
tp better terbesar size dari terkecik..terbesar still boleh pakai/alter apa2 yg patut..terkecik..memang tak leh pakai langsung la kan ;)



dh posing2 pun dgn skirt lace ni..kaler mcm pink belacan gitu :) sbb me byk tudung pinky2 dan tops/blouses pinky2 so senang nak match dgn skirt ni :)



12 comments:

Merlyn Hasshim said...

bab return TPL ni dia tgk sale jugak, ada sale boleh return, ada tak. ni kena tanya otai dlm group tpl lover. if tak boleh return, selalunya saya akan open sale kat group . So far mmg selamat jual balik tanpa rugi.. hehehehehehe.

Aishah Megahasz said...

Suzi better beli tapi pengukur dan ukur bahu, dada, pinggang dan pinggul untuk senang bila nak beli online. Baju poplook ni setiap design lain2 ukurannya.

Mama Balqis BluePinkBaby said...

kak suzi...jarang tak skirt ni? sbb popolook ni kdg2 walaupun ada inner tp masih jrg lg

Wan Amira Wan Salleh said...

garang jugak dr suzi ni hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

aah cantik kain nya..

.::: Princess MOMOY :::. said...

cantik kan skirt tu
momoy beli juga
tak sabar tengok sis pakai cantik
hehe
tunggu sampai nnt momoy review kat blog
sis jemput baca ye

miza yusof said...

cantik :)

Mama Zharfan said...

@merlyn : ooo mcm tu ker...i dok ingatkan semua item boleh return..tu rasa stress gak time dia ckp tak leh return tu..
memang kalau tak dpt size yg i nak ingat nak let go jugak..

@aishah : dh ukur tp mcm tak tepat ukuran me..and tgk jenis cutting bj..ada me pakai size M ada pakai size L..tu tension beli online tak leh try fitting :P tension2 pun asyik terbeli jer

@mama balqis : skirt ni tak jarang. tebal lacenya..siyes i suka sgt lace nya

@mira : ahhahah garang sebenarnya tp jrg2 jd garang

@ila : yep..memang kena dgn my taste

Nys Anis said...

Cantik lah pulak !! Nak shopping gak..

Mama Zharfan said...

@miza yusof : memang kena dgn taste i and cantik pd mata i heheh

@princess Momoy : nanti bg link tau. i nak baca ur review :)

@nys Anis : shopping jgn tak shopping :)

Nafisa81 said...

Tak pernah pun beli baju dr poplook ke..lazada...tak confident pasal sizing...

εïзmummyHazaεïз said...

Mz.. Tpl size lain2. Haza beli antara L @ XL baru muat, kekadang xl terlalu beso. L mcm sendat pulak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails