Friday, 31 October 2014

Kombinasi nasi bamboo & cendol

lom sempat nak buat full entry cuti2 @felda residence hostprings sungkai..

tp entry ni ada kaitan gaklah..sbb weolls mkn nasi bamboo a.k.a nasi dlm buluh for the 1st time..masa pegi sungkai tu lah...sbb weolls smapai awal and belum boleh check-in, so weolls pegi lunch dulu..stall kat tepi jln jer ni..tp org sgt ramai sbb mcm tak byk choice kot utk pelancong/guest hotel mkn2 kat area sungkai ni (maklumlah outsiders kan, mana nak tahu nak mkn kat mana)

so nampak jer gerai ni (dekat jer lps exit sungkai tu)..terus singgah..kebetulan hari panas terik..memang terangkat abesss lah dpt mkn  cendol ni...harga agak murah RM2 ajer semangkuk and pulutnya sgt byk..siyes sedap!!!



and try mkn nasi bamboo ni..rasa mcm nasi biasa jer..cuma dimsk/kukus dlm bamboo...set ada sambal and telur masin..rasa sambal tu mcm nasi ayam penyet punya sambal (set nasi+sambal+telur+timun tu harga RM2.50 each roll of nasi dlm buluh)...tp kena lah beli lauk bayar asing plak..tak de dlm pic..beli lauk ayam bakar...harga standard KL..ayam kampung rasanya..ayam bakar madu..seketul RM9 tu...tp sbb panas2 baru dibakar/dimasak, memang sedap lah!!



mknn sedap, tp rasa kurang selesa time mkn sbb sgt byk lalat berterbangan (mungkinkah sbb kwsn felda? me pun tak sure),..tp sbb dh lapar, so mkn ajerlah..ignore jer lah lalat2 tu...memang ada ternampak spray lalat kat tepi singki (time nak nasuh tangan), it means something commonlah keadaan byk lalat kat situ agaknya...apa2 pun ramai giller org mkn kat stall ni..me rsa 99% pelancong

salam jumaat al-mubarak

4 comments:

Merlyn Hasshim said...

nampak unik nasi bamboo tu, rasanya mesti lain dari nasi yang masak biasa

Mama Zharfan said...

@merlyn : hahaha rasanya mcm nasi kukus biasa ajer ;)

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam sis,
Waaaaaaaaaaaaa...Sedaaaaappnyer nengok nasik buloh tu
he3
papun salam perkenalan yer sis
jemputla singgah & join blog saya juga :)

Wan Amira Wan Salleh said...

i pun pernah makan dekat sini :) tak ingat pulak pasal lalat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails